Oříškovo-čokoládový věnec
Autor: archiv firem
Potřebujete

Na těsto

4 vejce
100 g moučkového cukru
1 balíček Vanilínového cukru
2polévkové lžíce rumu
60 ml oleje
160 g hladké mouky
1 zarovnaná kávová lžička Kypřicího prášku do pečiva
50 g strouhaných lískových oříšků

Na náplň

1 balení Krémové náplně čokoládové Dr.Oetker
200 ml studeného mléka
125 g změklého másla
2 polévkové lžíce moučkového cukru
Na potření a ozdobení:
3 polévkové lžíce meruňkového džemu
1 polévková lžíce strouhané čokolády
12 celých lískových oříšků

Postup

Vejce, moučkový cukr, vanilínový cukr a rum ušleháme do pěny. Za stálého šlehání zapracujeme olej. Mouku smícháme s kypřicím práškem a oříšky a krátce zašleháme do našlehané hmoty. Hladké těsto stejnoměrně vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy na věnec (průměr 26 cm). Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi půl hodiny. Upečený věnec necháme asi 10 minut ve formě zchladnout a vyklopíme na podnos. Necháme zcela vychladnout, poté podélně rozkrojíme. Náplň připravíme s mlékem, máslem a cukrem podle návodu na obalu a rozetřeme na spodní díl věnce. Lehce zakryjeme druhým dílem a věnec potřeme rozehřátou marmeládou. Posypeme čokoládou a ozdobíme oříšky. Podle chuti pocukrujeme. Věnec uložíme do chladu asi na 2 hodiny.