Tvarohový koláč s hruškami.
Autor: archiv firem
![](https://1884403144.rsc.cdn77.org/foto/tvarohovy-kolac-s-hruskami-peceni/Zml0LWluLzQ1MHg0NTAvZmlsdGVyczpxdWFsaXR5KDg1KTpub191cHNjYWxlKCkvaW1n/2174132.jpg?v=0&st=CkQUOtEHhXI7F05NHsNIH67F6IbPPUhp5-X74E8DyDA&ts=1600812000&e=0)
Potřebujete
Na těsto
70 g moučkového cukru
2 žloutky
200 g hladké mouky
140 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
20 g kakaového prášku
Na náplň
500 g tvarohu
3 - 4 hrušky
1 balení vanilkového cukru
kůra z 1 citronu
50 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
50 g moučkového cukru
3 vejce
Postup
Na těsto smíchejte mouku, tuk, kakaový prášek a moučkový cukr ve velké míse, pak přidejte žloutky a vymíchejte těsto. Na desce poprášené moukou válečkem vyválejte kulatý plát požadované velikosti (s průměrem asi 25 cm). Vyložte koláčovou formu těstem a odstraňte přebytečné těsto na okrajích.
Na náplň smíchejte tvaroh s vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Vyšlehejte tuk s polovinou požadovaného množství moučkového cukru a žloutky na krémovou hmotu. Vyšlehejte bílky se zbylým moučkovým cukrem do krému. Smíchejte všechny přísady ve velké míse a pak tuto směs rozprostřete na těsto.
Vykrojte a očistěte hrušky a nakrájejte je na poloviny. Poloviny hrušek dejte na tvarohovou náplň. Koláč pečte asi 40 minut v troubě předehřáté na 160 °C.