Potřebujete na těsto
750 g hladké mouky
250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
150 g cukru
2 žloutky
Na čokoládový krém
200 g Hera máslová příchuť
200 g čokolády
50 ml rumu
100 g moučkového cukru
2 žloutky
Na nugátový krém
200 g pravého nugátu, nebo arašídové pomazánky
250 g Hera máslová příchuť
50 g medu
Postup
Vypracujeme těsto a ½ obarvíme kakaem a dáme odležet do lednice na 2 hodiny. Po odležení vyválíme jeden světlý a jeden tmavý plát na celou plochu plechu a pečeme na 190° C cca 10 minut. Tuk utřeme společně s rumem, žloutky a moučkovým cukrem. Poté všleháme rozpuštěnou čokoládu. Nugát společně s tukem a medem vyšleháme do hladkého krému. Na tmavé těsto rozetřeme tmavý krém a přiklopíme světlým plátem těsta, na který rozetřeme světlý krém z nugátu a dáme vychladit. Po dobrém vychlazení a odležení polijeme čokoládou a nakrájíme na jednotlivé kostičky.