Domácí česnečka

Potřebujete pro 4 osoby

4 cibule
4 brambory
1 paličku česneku
50 g tvrdého sýra
150 g slaniny
sůl, majoránku, kmín

Postup

Brambory a česnek oloupejte. Slaninu nakrájejte na kostičky a opečte ji nasucho na pánvi. Přidejte na plátky nakrájenou cibuli a společně orestujte. Zalejte 2 litry vody a do hrnce přidejte brambory pokrájené na menší kostky. Přidejte kmín a sůl a vařte, dokud nejsou brambory měkké. Dochuťte prolisovaným česnekem a majoránkou a rozdělte do misek. Do každé porce přidejte trochu na kousky nakrájeného sýra a v předehřáté troubě zprudka zapečte.

Rychlá česnečka

Potřebujete na 1 porci

3 stroužky česneku
špetku polévkového koření
lžičku sádla
trochu strouhaného sýra

Postup

Do misky prolisujete česnek, přidejte koření, lžičku sádla, a nastrouhejte kousek sýra. Vše zalijete vroucí vodou a můžete se dát do jídla.

Náš tip

Pokud vám to žaludek dovolí, dejte si do polévky opečené houstičky.