Medový punč
Suroviny (na 1 porci)
1 sáček ovocného čaje
4 cl likéru Bohemia Honey
15 cl zázvorové limonády
2 plátky pomeranče
2 hřebíčky
kousek celé skořice
1 lžička medu
kandované ovoce
Postup
Všechny nealkoholické složky včetně koření (bez čaje) společně ohřejeme. Do poháru nejprve vložíme sáček čaje, přilijeme likér a doplníme horkým nealkoholickým nápojem. Sklenku zdobíme kandovaným ovocem a skořicí.
Námořnický grog
Autor: Shutterstock.com
Námořnický grog
Suroviny (na 1 porci)
100 ml tmavého rumu
100 ml horké vody
šťáva z ½ citronu
kousek omyté citronové kůry
kousek celé skořice
2 hřebíčky
třtinový cukr podle chuti
Postup
Ve skleněné varné konvici zahřejeme rum se šťávou a kůrou z citronu a kořením, ale nevaříme. Pak směs přecedíme do sklenice, dolijeme horkou vodou a podle chuti osladíme.
Náš tip
Na hladinu horkého grogu můžeme dát tenoučký plátek másla, který se postupně rozpustí a zabrání odpařování alkoholu.