Medový punč
Suroviny (na 1 porci)
1 sáček ovocného čaje
4 cl likéru Bohemia Honey
15 cl zázvorové limonády
2 plátky pomeranče
2 hřebíčky
kousek celé skořice
1 lžička medu
kandované ovoce
Postup
Všechny nealkoholické složky včetně koření (bez čaje) společně ohřejeme. Do poháru nejprve vložíme sáček čaje, přilijeme likér a doplníme horkým nealkoholickým nápojem. Sklenku zdobíme kandovaným ovocem a skořicí.
Námořnický grog
Autor: Shutterstock.com
Námořnický grog
![](https://1884403144.rsc.cdn77.org/foto/namornicky-grog/Zml0LWluLzQ1MHg0NTAvZmlsdGVyczpxdWFsaXR5KDg1KTpub191cHNjYWxlKCkvaW1n/2202500.jpg?v=0&st=jFqiITIn3g1z9EyIUFfQn8PkFourj-zGZS-D1YlSauU&ts=1600812000&e=0)
Suroviny (na 1 porci)
100 ml tmavého rumu
100 ml horké vody
šťáva z ½ citronu
kousek omyté citronové kůry
kousek celé skořice
2 hřebíčky
třtinový cukr podle chuti
Postup
Ve skleněné varné konvici zahřejeme rum se šťávou a kůrou z citronu a kořením, ale nevaříme. Pak směs přecedíme do sklenice, dolijeme horkou vodou a podle chuti osladíme.
Náš tip
Na hladinu horkého grogu můžeme dát tenoučký plátek másla, který se postupně rozpustí a zabrání odpařování alkoholu.