Müsli s mlékem a čokoládou

Potřebujete na 4 porce

200 g ovesných vloček
100 g pšeničných vloček
30 g rozinek
50 g lískových ořechů
50 g čokolády
4 lžíce hnědého cukru
30 g rozpuštěného bio másla
500 ml Selského mléka Kunín

Postup

V misce smícháme všechny suché suroviny, kromě čokolády. Přilijeme máslo a promícháme. Troubu nahřejeme na 150 °C a pečeme, dokud cukr není zkaramelizovaný. Směs nasypeme do mísy, až když částečně zchladne. Potom směs ručně rozmělníme a promícháme s hrubě pokrájenou čokoládou. Müsli rozdělíme do misek nebo talířů a zalijeme mlékem.

Mléčné želé s fíky
Autor: archiv
Mléčné želé s čerstvými fíky

Potřebujete na 4 porce

10 g plátkové želatiny
400 ml mléka
lžička růžové vody
špetka soli
40 g cukru
čerstvé fíky

Postup

Malý pekáček nebo obdélníkový tácek potřeme velice jemně olejem, vyložíme fólií a dobře ji na celou plochu vypneme. Do misky nalijeme studenou vodu a ponoříme do ní plátky želatiny. Necháme 15 minut nabobtnat. V rendlíku nahřejeme polovinu mléka, ale nevaříme. Přidáme sůl a želatinu, ze které vymačkáme vodu. Mícháme, dokud se želatina nerozpustí. Přilijeme růžovou vodu, přisypeme cukr a důkladně rozmícháme. Směs umístíme i s kastrůlkem do studené vody, přilijeme zbylé mléko a mícháme, dokud není jen lehce vlažná. Potom ji přelijeme do pekáčku nebo na tácek. Ztuhlé želé nakrájíme na libovolné tvary, rozdělíme je na talířky, doplníme čerstvými fíky a přelijeme trochou medu.

Náš tip

Místo fíků můžete dát oblíbené ovoce.

Smoothie
Autor: archiv firem

Smoothie z manga, banánů a čerstvého špenátu

Potřebujete na 4 porce

200 g ricotty Galbani
1 litr mléka
4 lžíce hnědého cukru
3 banány
200 g dužiny zralého manga
3 lžičky lněného semínka
100 g listů baby špenátu
50 g mletých mandlí
špetka soli

Postup

V mixéru nejprve mixujeme mandle s cukrem a lněným semínkem. Podle potřeby přilijeme část mléka. Přidáme pokrájené ovoce, vypraný špenát, špetku soli, dolijeme mléko a rozmixujeme dohladka.