Jarní s cibulkou

Suroviny (na 4 porce)

50 g taveného sýra
100 g Lučiny
100 g mrkve
100 g celeru
1 malá cibulka
100 g šunky
sůl

Postup

Mrkev a celer nastrouháme najemno, sýry smícháme a pak vše spojíme dohromady. Šunku a cibulku nakrájíme na kostičky a přidáme do směsi, podle chuti osolíme a podáváme s čerstvým světlým nebo tmavým pečivem.

Náš tip

Pomazánku můžeme použít na chlebíčky, stačí dozdobit šunkou a vejcem. Podle chuti ji můžeme okořenit špetkou kari.

Rodinná pomazánka
Autor: archiv
Rodinná se šunkou

Suroviny (na 6 porcí)

150 g sýra Apetito
150 g tvrdého sýra
100 g kvalitní krůtí šunky
50 g majonézy
špetka červené papriky
trošku vegety

Postup

V misce rozmícháme tavený sýr, přidáme nastrouhaný sýr a malé kostičky šunky. Do základu vmícháme majonézu, dochutíme červenou paprikou a vegetou a podáváme s toustem nebo bílým pečivem. Pomazánku můžeme použít i do zapečeného toastu. 

Brokolicová pomazánka
Autor: archiv
Brokolicová

Suroviny (na 6 porcí)

150 g taveného sýra
200 g brokolice
1 malá cibulka
petrželová nať
sůl a pepř

Postup

Mraženou brokolici rozmrazíme a krátce spaříme ve vroucí vodě. Vychladlou brokolici nasekáme najemno a smícháme se sýrem, nakrájenou cibulkou a nasekanou petrželovou natí. Pomazánku dochutíme solí a pepřem podáváme s pečivem nebo jako dip k pečeným bramborám. Pomazánka dobře chutná s praženými mandlemi nebo kešu oříšky.