Wellness odpočinek

Tu a tam si každý z nás potřebuje trochu oddychnout, nemyslet na starosti a uvolnit se. Proč k tomuto účelu nevyužít vířivku? Poskytnutá hydromasáž dokáže zcela uvolnit svaly, díky hloubkové masáži tkání, zmírnit duševní napětí a navrátit pohodu a energii zpátky do našeho těla. Přesně to je výklad slova wellness v praxi, tedy „tělesné a duševní blaho“.

Autor: BAUHAUS k.s.

Barevný relax

Příjemný odpočinek v horké vodní lázni můžete podpořit světelným podbarvením. Terapie pomocí světel je známá po tisíce let, tak proč si neozvláštnit šeď všedního dne hrou barev. Barevná terapie pozitivně ovlivňuje náš psychický stav a člověka naplňuje zvláštní náladou. Vířivky FittSpa nabízí spektrum barev od žluté, červené, přes modrou po zelenou, kdy každá barva léčí jiný neduh. Během vaší koupele si můžete vychutnat plynulý přechod od jedné barvy k druhé, nebo se zaměřit na jedno konkrétní světlo.

Péče o vířivku

Pokud chcete navštěvovat vaši wellness zónu co nejdéle, musíte o ni patřičně pečovat. Nezapomínejte na správnou filtrační vložku a její pravidelnou výměnu, zajistí vám poklidný odpočinek v čiré a čisté vodě. Vířivku stejně jako vaši pokožku je třeba chránit před poškozením a UV zářením. Stačí používat přikrývku a vaše vířivka bude stále vypadat jako nová. Aby vaše wellness zóna připomínala spa v těch nejlepších hotelech, kde úroveň zvedá špičkový servis, můžete vířivku obohatit o odkládací či servírovací stolek. Když si nebudete vědět rady s rozečtenou knihou či rozpitým drinkem, je tu pro vás pultík, který vám zpříjemní váš odpočinek stejně jako hotelový personál.

Bazén

Abyste si v horkých letních měsících mohli naplno užívat vodní radovánky, je třeba zprovoznit po zimě váš bazén a věnovat mu tu nejlepší péči. Pokud jste se o bazén nepostarali na podzim, odložila se vám jeho údržba na jaro. Zejména vyčištění zanesené filtrace, vyčištění vnitřních stran tělesa bazénu nebo výměna některých plastových komponent. Kromě toho je nutné provést celkovou revizi.

Autor: BAUHAUS k.s.

Odkrytí, čištění, filtrace

Na začátku je nutné bazén odkrýt. Pokud užíváte plachtu, postupně ji stáhněte a rozprostřete a nechte vyschnout. Poté ji složte a ukliďte na suché a chladné místo s minimálním přístupem světla. Dále přichází na řadu důkladné vyčištění celého bazénu, zde je nutné odstranit plovoucí nečistoty a nečistoty ze dna. Nejvíce pozornosti ale věnujeme bokům bazénu. Filtrační zařízení zapojujte až po celkovém vyčištění bazénu. Pokud je filtr starší dvou let, nezapomeňte vyměnit písek. Zvýšíte tak jeho filtrační schopnost a neriskujete omletí jednotlivých částic. Filtr s novým pískem nebude tolik namáhán a bude vám spolehlivě sloužit další dva tři roky.

Autor: BAUHAUS k.s.

Vodní hrátky

Teď už jen napustit vodu a dopřát si chladivý odpočinek v horkém slunci. To bychom ale předbíhali. Nejprve je zapotřebí vyzkoušet vyčištěný filtr a nechat promíchat vodu, aby při jejím měření ukázala objektivní hodnoty. Vodu nechte natéct jen k úrovni sběrače nečistot (skimmeru). Filtr nechte běžet celý den a poté můžete začít zkoumat stav vody. Mezi její nejdůležitější ukazatele patří pH, tvrdost a chlor. Pokud hovoříme o pH, mělo by být neutrální, tedy mezi hodnotami 6,8 až 7,4. Kontrola pH by pak měla probíhat jednou týdně, v případě zákalů okamžitě. Co se týče tvrdosti vody, neměla by být příliš tvrdá, v takové se tvoří vodní kámen a není snadné ho odstranit. Hodnotu tvrdosti držte
na 18 ⁰N. Chlor poté dávkujte velice opatrně, voda by neměla zapáchat chemií a ani by neměla dráždit pokožku, ale přesto by měla být dezinfikovaná. Koncentrace do 3 mg/l je zcela neškodná pro lidský organismus.

Pokud jste provedli důkladnou očistu a přípravu vašeho bazénu či vířivky, tak vám již nic nebrání se do nich zcela ponořit a vychutnat si zaslouženou vodní lázeň