Uhlí nebo plyn

Jak začít? V první řadě je potřeba se rozhodnout, jestli hledáte gril na dřevěné uhlí nebo plynový. Pokud paříte mezi klasiky, určitě budete pokukovat po grilech na dřevěné uhlí. Grily společnosti Campingaz® Bonesco® QST disponují užitečnou technologií Quick Start Technology® (QST), díky ní zkrátíte dobu rozžhavení až na neuvěřitelných 10 minut.

Autor: Campingaz

Naproti tomu plynový gril je všeobecně stále populárnější. Obstarávat plynový gril je jednoznačně pohodlnější. Stačí zmáčknout knoflík a můžete grilovat. Dobrou vlastností je také zajištění stálé a neměnné teploty. Navíc vám plynová bomba vydrží při občasném grilování klidně i celou sezónu. Někdo může namítat, že na plynovém grilu nezíská maso tu typickou chuť, kterou známe z grilování na uhlí. To není úplně pravda, ale nevyvracíme to. Určitě si díky plynu grilování více užijete, nemusíte se o něj skoro starat a spoustu času ušetříte i během jeho údržby. Společnost Campingaz® nabízí grily, se kterými můžete nahradit celou kuchyň. Připravte si na grilu třeba čínu, paellu nebo vlastní grilované kuře v pohodlí vašeho domova. Zvyšte možnosti svého grilu a staňte se opravdovými specialisty na grilování. Vyberte si gril s technologií Culinary Modular Systém a doveďte své grilování k dokonalosti.

Šetřete svůj čas a místo pracného a náročného čištění grilu se věnujte rodině nebo přátelům. Zdá se vám to jako sen? Campingaz® vás potěší naprosto unikátní technologií Instaclean® systém. Díky patentovanému systému Campingaz® InstaClean®  už nebudete muset trávit dlouhé hodiny s umýváním vašeho grilu. Můžete totiž vyjmout všechny omyvatelné části grilovací vany a snadno je naskládat do vaší myčky. To vše během několika vteřin.

Autor: Campingaz

Rádi byste si v létě užili grilování i mimo domov? Sáhněte po jednom z kompaktních grilů, které jsou opravdu šikovné, skladné a stylové. Kompaktní grily využijete nejen na cestách, ale i když chcete grilovat třeba na balkoně nebo v jakýchkoliv menších prostorech. Campingaz®  tuto sezónu představuje zbrusu nový  Party Grill, který vás dostane svou jednoduchostí. Dalším oblíbený společníkem je model 1 Series Compact EX CV, jenž dokáže plnohodnotně nahradit klasický gril.

Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv gril, věnujte jeho výběru dostatek času a svěřte se do rukou odborníkům, kteří vám dobře poradí. Specialisté ze společnosti Campingaz® vám s výběrem pomohou třeba i prostřednictvím sociálních sítí.

Až si vyberete ten správný gril, vyzkoušejte například Choripan podle Martina Škody. Recept od mladého a talentovaného kuchaře se ideálně hodí na jarní grilování. S Martinem je Škoda negrilovat.

Autor: Campingaz

Choripan – chorizo v bagetě s omáčkou chimichurri / 5 porce

Na omáčku

  • Hrstka oregana (5g)
  • Hrstka koriandru (5g)
  • 1 malá červená cibule
  • Velká hrst listové petržele (15g)
  • Špetka mletého chilli
  • Větší lžička dijonské hořcice
  • Větší lžička medu
  • 3 stroužky česneku
  • 60ml olivového oleje
  • 3 lžíce vinného octa
  • Sůl, černý pepř

Všechny ingredience mimo cibule a petrželky dejte do úzké nádoby a tyčovým mixérem rozmixujte. Poté přidejte nasekanou cibuli a petrželku, zamíchejte a nechte alespoň hodinu odležet.

Autor: Campingaz

Na dokončení

5 kvalitních klobásek na gril (ideálně chorizo)

5 malých baget

Klobásky opečte dokřupava na grilu, dejte je do rozřízlé bagety a přilijte trochu omáčky chimichurri. Tohle jídlo je ideální na party. Každý si v průběhu večera upeče klobásku, když zrovna dostane chuť a vy to máte bez práce.