Co budeme potřebovat:
1 ½ kg rajčat
2 cibule
2 jablka
6 ks stévie v tabletách
½ hrnku třtinového cukru
½ sáčku hrozinek (neslazených a nesířených)
2 stroužky česneku
1 lžíce soli
2 velké panáky octa
¼ lžičky pepřa
¼ lžičky kari
¼ lžičky skořice
¼ lžičky sladké papriky
¼ lžičky pálivé papriky
3 hřebíčky
Láďa Hruška vám poradí, jak udělat chutný a zdravý domácí kečup! Prima TV
Postup:
1. Rajčata a cibuli nakrájejte na kostičky.
2. Jablka oloupejte, vykrájejte jadřince a nakrájejte na kostičky.
3. Vše vložte do většího hrnce i s ingrediencemi – kromě stévie!
4. Dejte vařit na 1 a ¾ hodiny s pokličkou.
5. Poté rozmixujte ponorným mixérem a vařte ještě 15 minut.
6. Dochuťte stévií a přepasírujte přes sítko.
7. Posledním krokem je plnění skleniček (zavíčkujte a postavte dnem vzhůru).
Celý pořad a další Vychytávky Ládi Hrušky sledujte 4. září v 13.45 na Primě!