Přes500 hříbků dubových a na stovku habrových našel na Nymbursku houbař, který se na servu Nahouby.cz představil jako Forrest Run. „Na to, že v  pršelo a byl už podvečer, je to docela hezký vagónek,“ chlubí se.

Už rostou všude v Čechách!

Tyhle krásné koloděje našel uplynulý víkend Antonín Šprinc z Kralup
Autor: Antonín Šprinc, Nahouby.cz
Houby se dají najít ve Středočeském kraji i v okolí Mnichova Hradiště, během cca 3 hodin tu nasbíral jeden z houbařů 90 hříbků dubáčů, k nim pár suchohřibů, 6 kozáků i 20 lišek Další u Velkých Popovic, „ulovil“ 1kg lišek, 3 hříbky, asi 30 malých babek a několik holubinek. Hříbky se už dají najít také na Plzeňsku, růžovky v hojném počtu na Českokrumlovsku.


Našli jste i vy kapitální houbu nebo plné koše hříbků? Pak neváhejte a pochlubte se svými úlovky ostatním čtenářům Blesk.cz! Stačí poslat fotografie s krátkým popiskem a alespoň přibližným místem nálezu na adresu

hobby@blesk.cz

Všechny vaše příspěvky zveřejníme!


 Skoupé nejsou ani lesy v dalších českých krajích, ať už je to Karlovarsko, Ústecko nebo Liberecko. Spousty hříbku najdete i v Podkrkonoší: „Panímama včera ve Starých Bukách více než 100 větších a velkých hřibů smrkových,“ informuje houbař ostatní na stránkách Nahouby.cz.

Na Moravě si hříbky dávají na čas

Tento obří hřib s klouboukem přes čvrt metru našel loni čtenář Blesk.cz u Benátek nad Jizerou
Autor: Čtenářka "Čivava"
Téměř, takové jsou zkušenosti houbařů, kteří se vydali do moravských lesů. Přece jen tu byla větší sucha, chvíli tedy potrvá, než podhoubí dostane dostatečně množství vláhy. Snad jen na Vizovicku potěšily jednoho z houbařů tisíce pýchavek, na jižní Moravě se daří zatím jenom liškám a holubinkám, pár hříbků a křemenáčů se podařilo najít jednomu z houbařů nad Zdětínem na Olomoucku.

Zdroj: www.nahouby.cz a archiv redakce

Fotogalerie
22 fotografií