Potřebujete: 350 g čerstvých jahod, 350 g sýru mascarpone (pro dietáře doporučujeme ricottu), 400 ml polotučného mléka, 1 balíček vanilkového pudinku, třtinový cukr, bílý rum a mátu na ozdobu
V menším rendlíčku opatrně povaříme jahody se třemi lžícemi třtinového cukru. Ovoce zlehka propasírujeme nebo rozmixujeme, ale jen chvíli, abychomz ovoce neměli kaši.
Poté pomalu přilijeme 4 lžíce bílého rumu a na mírném plameni 2 minuty ohříváme. Stáhneme plamen a necháme dojít.
Mezitím si dle návodu připravíme vanilkový pudink. Pudink necháme vychladit na pokojovou teplotu.
Když je pudink vychlazený, přidáme do něj sýr mascarpone nebo ricottu a vše vyšleháme do pěny. Opravdu je důležité, aby byl pudink vlažný, jinak by se sýr roztekl a směs by nebyla kompaktní.
Před podáváním necháme jahody s mascarpone pěnou vychladit, aby nás v letních dnech pěkně osvěžili.
Dezert skvělě doplní sklenička sektu s čerstvou jahodou.
Dobrou chuť!