Majitel psa skončil na záchytce. V krvi měl 2,47 promile alkoholu. „Když naše hlídka dorazila na místo, našla tam muže, jak se sklání nad zraněným psem a hořící cigaretou mu pálí řeznou ránu na noze,“ řekla serveru nejPes Jana Pužmanová z ředitelství městské policie v Plzni.

Fotogalerie
3 fotografie

Mladík z Přerova, který v Plzni pobývá zřejmě jako bezdomovec, přestal pejskovi ubližovat teprve, až když ho strážníci hodně důrazně vyzvali, aby přestal. „Přihlásila se nám jedna paní, která mladíka viděla, jak psa nejdříve sám pořezal skleněným střepem,“ řekla Pužmanová.

Když fence křížence Amerického stafordšírského teriéra tekla s packy krev, mladík údajně žebral po kolemjdoucích lidech peníze a tvrdil jim, že je chce proto, aby mohl zaplatit pejskovi ošetření u zvěrolékaře.

„Tvrdil nám, že si pes poranil tlapku o střep a cigaretou mu prý chtěl zastavit krvácení. Neměl peníze na ošetření a nevěděl, jak jinak než cigaretou krvácející ránu zastavit,“ říká Martina Hábrová z ředitelství policie Plzeň-město. Policie tyrana vyslechla a případ zatím řeší jako přestupek.