Psího křížence Lumpa venčil Jiří Jablečník hodně po desáté večer. Domů to vzal zkratkou po Kostelní ulici, rozkopané kvůli kanalizaci. Do jednoho z výkopů, i když byl označený, spadl. „Musela se mi zatočit hlava a já ztratil rovnováhu,“ vzpomíná nyní na svém lůžku v pražské nemocnici Na Bulovce, kde si léčí pochroumaná žebra a ruku.

Po pádu ztratil vědomí, a když se po půlnoci probral, nedokázal se z výkopu sám dostat – je totiž v plném invalidním důchodu. Voříšek Lump za ním bez váhání skočil a celou noc ho zahříval.

„Olizoval mě, ňafal a hlavně hodně hřál. Díky němu jsem tady bez zápalu plic,“ tvrdí Jiří. Našli ho kolemjdoucí až ve čtyři hodiny ráno a zavolali záchranku a policii. Teď už je na tom pan Jablečník lépe. „Až se vrátím domů, dostane ode mě Lumpík celý věnec buřtů,“ slíbil na dálku svému psímu zachránci.

3. kolo začalo
Autor: Blesk.cz

Fotogalerie
4 fotografie

V GALERII SOUTĚŽE nejPes 2010 JE UŽ PŘES 40 000 FOTOGRAFIÍ PEJSKŮ. V SOUČASNOSTI PROBÍHÁ HLASOVÁNÍ V KATEGORIÍCH 3. KOLA MILÁČEK ROKU, KOMIK ROKU, PSÍ KOUSKY A NEJPES Z ÚTULKŮ III. PODÍVEJTE SE NA WWW.NEJPES.CZ