Není se co divit, že mnoho z ostatních soutěžících bylo pořádně naštvaných. Během našeho zjišťování už byla hlavní diskuse soutěže plná příspěvků rozhořčených soutěžících, kteří spílali jak majitelce Dennyho, tak programátorům i redakci. Někteří soutěžící už  byli skálopevně přesvědčeni, že se jedná o podvod.

Jenže… Před zahájením druhého ročníku nejPsa věnovali programátoři spoustu úsilí tomu, aby se v soutěži již s pomocí hlasovacích automatů podvádět nedalo. A obavy, že by se někomu přecejen podařilo naše bezpečnostní opatření obejít, se naštěstí nakonec nepotvrdilo. Hlasy sice přibývaly ve velkém množství, ale nepřibývaly v pravidelných intervalech a přicházely ze zcela odlišných IP adres. Počet zobrazení pejska navíc více než trojnásobně převyšuje počet hlasů! "Skoro všechny IP adresy, které jste mi poslali, jsou od různých providerů. To znamená, že nebyly použity proxy servery," okomentoval to šéf našich programátorů.

Jak jsme nakonec zjistili, za 'zázračně' obrovským množstvím hlasů, které se majitelům Dennyho podařilo během dvou dní nasbírat, nestojí nic jiného, než internetová sociální síť a její členové. Skoro všechny hlasy pro Dennyho totiž přicházely od různých uživatelů sociální sítě Lidé.cz. Co na to Dennyho majitelé, kteří celou kauzu rozpoutali? "Rozeslali jsme první den na portálu Lidé.cz 50 000 vzkazů s linky do galerie a výzvou, aby lidé pro našeno pejska hlasovali," řekla nám Dennyho panička Michaela z Brna.

"Rozhodně jsme nechtěli podvádět a mrzí nás, že tolik lidí v diskusi to tak vzalo. Jen jsme celou dobu přemýšleli nad chytrým způsobem, jak v soutěži získat co nejvíce hlasů," pokračuje Michaela. "Přítel nakonec vymyslel program, který nám umožnil rychle na Lidé.cz rozeslat velké množství vzkazů s výzvou," dodává. Denny je v této chvíli stále na prvním místě a jeho páníčci pravidla soutěže neporušili.

Výcvik vodících psů: Psí šampioni v ulicích

Výcvik vodících psů: Psí šampioni v ulicích

Vodící pes může život nevidomého člověka úplně proměnit. Stane se jeho průvodcem, společníkem i nejlepším přítelem. Vycvičit takového psa je pořádně…celý článek

Dárek pro soutěžící: Kalendář s vaším pejskem!

Dárek pro soutěžící: Kalendář s vaším pejskem!

Nemáte v soutěži dostatek hlasů na vítězství v soutěži? Nebuďte smutní, zkrátka ani tak nepřijdete! 5000 soutěžících, dostane jako speciální dárek…celý článek