Ilona Csáková má jasno - nejlepší psi jsou yorkštírští teriéři! A za pravdu jí dávají i soutěžící v nejPsovi 2010. Kromě kříženců byli totiž práve yorkšíři nejpočetněji zastoupenými pejsky!

"Yorkšírky mám dvě. Třináctiletou Lucinku a sedmiletou Bibinku," vypráví o svých milovaných fenkách Ilona. "Před třinácti lety jsem byla ve studiu točit reklamní spot a jedna slečna tam měla yorkšíra. Byl tak roztomilý, že jsem si ho okamžitě zamilovala. Hned jsem si koupila inzertní časopis a hledala, kde bych takového pejska koupila," vypráví Ilona.

"Chtěla jsem zpřízněnou čtyřnohou duši a to mi také Lucinka dokonale splnila. Časem jsem jí pořídila kamarádku Bibinku. Ta jí dodává optimismus a také jí omlazuje," dodává Ilona Csáková.

30 nejkrásnějších yorkšírů v soutěže nejPes 2010

30 nejkrásnějších yorkšírů v soutěže nejPes 2010

Yorkšírský teriér, nebo zkráceně yorkšír, je nejen jedním z nejrozšířenějších plemen v Česku, ale také bezkonkurenčně nejpočetněji zastoupená psí rasa…celý článek

Superfinále soutěže nejPes 2010 se koná v neděli 20. června od 14:00 v areálu Brněnského výstaviště, v rámci velké mezinárodní výstavy Intercanis. V porotě kromě Ilony Csákové zasedne také známý psí psycholog Rudolf Desenský. Právě porota během superfinále rozhodne, kdo z vítězů kategorií získá cenu 50 000 korun, určenou hlavnímu vítězi soutěže. Jste srdečně zváni!