„Nechápu, jak mohou být lidé tak krutí,“ kroutila hlavou Věra Horvátová z karvinského magistrátu, která má na starosti psí útulek. Tam se shodou šťastných náhod dostal pes, kterého hodili do žumpy. Po dvouhodinové očistné koupeli už zase vypadal k světu.

Psí podzim života

„Je to bojovník a má velkou chuť k jídlu. Už má ale jen dva zoubky, tak mu dáváme mleté maso a namáčené granule,“ dodala Horvátová. Karvinský jorkšír si zažil své, ale čeká ho alespoň důstojný podzim života.

„Když jsem slyšela o jeho pohnutém osudu, rozhodla jsem se ho adoptovat,“ svěřila se Marie Sladčíková, která si pro něj přijela. Je srozuměna s tím, že je to psí senior a mnoho let už mu nezbývá, ale chce, aby pejsek alespoň na sklonku života poznal lásku.

Psí pád do studny

Podobné štěstí měl i pes v Lešné na Vsetínsku, který spadl do studny. „Paní byla se psem na procházce. Pobíhající zvíře přehlédlo otevřenou a nechráněnou studnu,“ řekl mluvčí hasičů Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Chovatelka si z domova přinesla žebřík a snažila se psisko vytáhnout z asi třímetrové hloubky. Zvíře ale zapadlo hluboko do bahna, takže žena nenašla dost síly vyprostit ho.

Vysvobodili ho až hasiči pomocí popruhů. Hasiči zároveň upozornili zástupce obce, aby studnu zakryli. „Je to nebezpečné místo a často si tady hrají i děti,“ podotkl mluvčí.

Fotogalerie
2 fotografie