Ano, už jen pár hodin zbývá na to, aby se i váš pejsek dostal do finálového klání o hodnotné ceny. Internetové hlasování v 1. kole skončí ve čtvrtek 14. 4. v 12:00 hodin. Do finále ovšem postupuje v každé kategorii jenom 50 soutěžících s nejvíce hlasy. Klaudík byl 24 hodin před koncem hlasování  v kategorii „Štěně roku“ už na 52. místě.

Klaudík soutěží také v kategorii "Elegán roku".
Autor: Petr Zvěřina
Petr Zvěřina o svém pejskovi a jeho dravém soutěživém duchu napsal Blesk.cz: "Zdravím, Klaudíka přihlásila moje přítelkyně Nikola Plzáková, a řekla mi, že nechce nic ode mne k narozeninám, stačí když se Klaudík umístí v této soutěži. Tak jsem začal jednat, zapojil jsem do toho všechny mé známé, na facebooku jsem vyhlásil soutěž o deset tisíc korun - pro člověka, který nejvíc hlasuje, už teď je jasný, že to bude někdo z mých kamarádů. Protože se opravdu snaží. Jinak Klaudík se narodil v prosinci společně s dalšími sedmi sourozenci naší výmarské ohařce Scarletě."

V každém případě ale jeho Klaudík bude soutěžit dál, i když v 1. kole neuspěje. Je přihlášený do 4 dalších kategorií nejPes 2011 (viz fotogalerie).867601:gallery:true:true

Jak na to? Vytvořte i vy fanklub svého pejska!

Jimíček s malou Valentýnkou je je vítězem kategorie "Dítě a pes".
Autor: nejPes 2011
Právě o poslední postupová místa ještě mohou až do závěrečných minut hlasování bojovat stovky soutěžích. Někteří, jako například malá jezevčice Cherry, už mají postup jistý. Toto štěňátko je nejen na prvním místě v kategorii „Štěně roku“, ale vede i co do absolutního počtu hlasů. Současně je také největším „skokanem“ celé soutěže: Jen za minulý víkend a pondělí dostala Cherry téměř 8 000 hlasů.

Podvod? Ne, systém je chráněn před útoky hlasovacích robotů a je také neustále monitorován. Jde o to, že  nejúspěšnější jsou prostě ti, kdo požádali o hlasy všechny své přátele a kamarády. Například prostřednictvím sociálních sítí Facebook, Twitter, Lidé.cz a dalších.

Řada soutěžících využívá také e-mailů. Prostřednictvím těchto hlasů se pak váš favorit dostane rychle v žebříčku nahoru. V hlasování se ale nevyplatí polevit: Kdo zaváhá, do finále nepostoupí!

Fotogalerie
11 fotografií