Psa prohlédl veterinář, který konstatoval, že je zcela zdravý. Podle odborníků jde zřejmě o poměrně vzácné plemeno kavkazského salašnického psa. „Takových v okolí mnoho není, proto jsme rozjeli pátrání po majiteli i v sousedním Rakousku,“ říká strážník Roman Kozel. To je ale zatím bezvýsledné, pes navíc není čipovaný ani tetovaný, což hledání páníčka ještě komplikuje.

O Baka se zatím starají měštští strážníci
Autor: Městská policie Vyšší Brod
Ten ale o něj zřejmě stejně nestojí. Všechno nasvědčuje tomu, že pejska, který nerozumí češtině, nechal na tržnici úmyslně neznámý Rakušan. „Podobné případy jsou tady časté, loni se zase objevil černý pudlík u kasina v nedalekých Studánkách,“ vzpomíná Roman Kozel. „Nakonec se ho ujal právě majitel kasina, který se o něj vzorně stará a pejsek mu za to zase hlídá svůj nový příbytek,“ dodává.

Najde i Bak, jak ho strážníci pojmenovali, nového páníčka, který by ho naučil česky? Zatím se o něj starají městští strážníci a bydlí v záchytném kotci. Pokud byste se chtěli Baka ujmout, pište na hobby@blesk.cz, vaše dopisy do Vyššího Brodu rádi předáme!

Rarita: Fenka krysaříka porodila 7 štěňat!

Rarita: Fenka krysaříka porodila 7 štěňat!

Sedm miništěňat pražského krysaříka! Takovou nadílku připravila své paničce Jolaně Prchalové (44) z Lipníku u Benátek nad Jizerou čtyřletá fenka Sárinka.…celý článek