„Bez dospělých bývá přitom za celý den pouze hodinu a půl. Za tu chvíli ale dokáže z bytu udělat kůlničku na dříví,“ popisuje Jitka situaci. „Když přijdu já nebo přítel domů, tak si je plně vědom toho, co provedl, sedí na svém místě a celý se třese, někdy se i počurá," dodává.

"Když ho tak vidím, je mi ho líto, a někdy za to nedostane ani výprask. Zkoušeli jsme to s ním po dobrém i po zlém, ale nic nefunguje. Jsme z toho už zoufalí. Co máme dělat?“ ptá se.

Když odcházíte, nejlépe je \"zapomenout\" v bytě kus větve
Autor: nejPes 2011
Ničí věci? Dejte mu větev na hryzání, radí psí psycholog

Psí psycholog Rudolf Desenský ví, jak na to: „Dejte mu na hryzání nějaký kus syrové větve. Já nechávám psům doma jakoby zapomenutou větev ze stromu i s listím. Když to psi nechápali, hrál jsem si s větvičkou v křesle večer u počítače. Tím, že jsem si s ní pohrával, vzbudil jsem u nich o ni zájem,“ radí.

„Při odchodu jsem ji tam jakoby zapomněl. Po příchodu jsem se přivítal se psem a s úsměvem šel uklidit rozdrbané listí, kůru a všechny třísky. Zpočátku to byly větvičky snadno zničitelné, nakonec jsme skončili u kořene stromu, se kterým si hrály ještě další generace psů. Kdybych se nepřestěhoval, hráli by si s ním ještě ti současní,“ dodává Rudolf Desenský.


 

516659:gallery:true:trueNa dotazy čtenářů odpovídá Rudolf Desenský, 42 let

  • Je český kynolog, etolog, psycholog psů a odborník na problémové psy.
  • Díky soužití se zvířaty vytvořil novou metodu výchovy psů založenou na zvířecí komunikaci. Spočívá v odpozorování zvířecího chování (psího a vlčího) a jeho následnou aplikaci při výchově či převýchově psa
  • Je autor tří knížek o psech: Jak poznat psí duši, PSI – Poradna Souvislosti Informace, Pes přítel člověka
  • Jeho oficiální stránky jsou www.psycholog-psu.com

Psí odborník: Nechat psa s dítětem je chyba!

Psí odborník: Nechat psa s dítětem je chyba!

Napadení dítěte psem je jedna z nejhorších a naprosto nevysvětlitelných tragédií. Doposud hodný a milý pejsek se najednou změní v krvelačné monstrum.…celý článek