Vítězem letošního ročníku se stal tříměsíční kocourek Čenda, který bohužel během soutěže zemřel. Byla mu diagnostikována nemoc FIP, jinak známá jako infekční zánět pobřišnice. U takto malých koťátek je nemoc bohužel smrtelná. Jelikož byl přihlášen jako žijící kočička, mohl v soutěži pokračovat dál a díky vašim hlasům se stal vítězem. Na druhém místě pak skončila osmiletá kočička Bety a třetí příčku obsadil sedmiletý Kryštůfek.

Novinkou letošního ročníku byla cena redakce. Rozhodli jsme se tuto cenu věnovat kocourkovi Mozartovi, se kterým se osud moc nemazlil. Nejprve onemocněl kočičím morem, nad kterým sice zvítězil, ale neléčenou infekci už porazit nedokázal. Kvůli ní přišel o obě oči. I přes tento handicap je Mozart šťastný kocourek a pro nás v redakci velký hrdina. 

Vám všem, kteří jste se letošního ročníku zúčastnili a pro své favority hlasovali, bychom chtěli moc poděkovat. Díky vašim hlasům jsme mohli pomoct kočičkám z útulku, které neměli to štěstí a na svého pána stále čekají. Také v této kategorii zvítězil kocourek Čenda, a tak je pro kočičí depozit Catky, kde se o malého hrdinu starali, připravena odměna ve výši 10 000 korun!