Je přeci krásné listovat starými fotoalby a vidět, jak vypadala naše babička jako miminko, jak vypadala ulice, ve které dnes žijeme nebo my a naše děti, když jim bylo o několik let méně.

Fotografujeme hodně a s nástupem digitální fotografie čím dál více. Vždyť stisknout spoušť u digitálního fotoaparátu je tak jednoduché a navíc to nic nestojí. O to větší zklamání přichází, pokud o nafotografované zážitky uchované pouze v digitální podobě natrvalo přijdeme.

Jak nepřijít o své vzpomínky?

Ročně přicházíme o miliony fotografií, které byly původně uchovávány pouze v digitálních datech. Může jít o havárii počítače, nečitelné CD nebo například omylem smazaná paměťová karta. Jak nám potvrdil Petr Tureček ze společnosti CeWe Color FOTOLAB, každý týden se na jejich zákaznické centrum obrací několik desítek lidí, kterým se podobná nepříjemnost stala. A většinou už jim není pomoci.

Co udělat proto, abychom o své digitálním fotoaparátem nafocené zážitky nepřišli? Rada je jednoduchá: vybrat alespoň ty nejcennější snímky a udělat z nich klasickou fotografii. Tu pak bezpečně uložit do fotoalba. Anebo je zde ještě jedna „moderní možnost“.

Udělat z výběru nejdůležitějších fotografií klasickou knihu. Tu na rozdíl od fotoalb můžete doplnit tematickou grafikou a doprovodnými texty. K její přípravě potřebujete program do počítače, který si můžete zcela zdarma a v plné verzi stáhnout na www.cewe-fotokniha.cz. Na těchto stránkách si můžete prohlédnout již více než 700 knih lidí, kteří již svůj archiv v podobě CEWE FOTOKNIHY mají.

Fotogalerie
4 fotografie

První kniha byla dárkem, který všichni obrečeli

První kniha byla dárkem, který všichni obrečeli

"První mojí CEWE FOTOKNIHOU byl dárek pro babičku k narozeninám - kronika jejího života. Při jejím prohlížení byla dojatá nejenom celá naše rodina,…celý článek

Iva Frühlingová je v šoku: CEWE Fotokniha je skvělá!

Iva Frühlingová je v šoku: CEWE Fotokniha je skvělá!

Porotkyně soutěže Česká CEWE FOTOKNIHA roku 2010 je do soutěže a soutěžních natolik zažraná, že jí nestačilo si knihy prohlížet na soutěžním…celý článek