Když viděl, že štáb pořadu Zahrada pod lupou (ČT) je složen ze samých jeho kamarádů a známých, tak se hlubokým hlasem rozpovídal. „To se nedivte, já dělal patnáct let pantomimu, tak si to teď musím vynahradit,“ - a pusa se mu nezastaví. Nádherně restaurovaná roubená chalupa, bývalá hospoda, ta nás tentokrát nezajímá. Po pár krocích se otevře výhled do zahrady.

Ota má u roubenky zámecký park

Ota Jirák je na svou zahradu náležitě pyšný
Autor: Česká televize
Jenže to není zahrada, ale takové menší Průhonice. Park jako vyšitý. Tu sekvoj, tam japonské javory. „Tohle jsou kanadské duby, tak abych to nezapomněl, říkám tomu Letisko Tri duby. Pojďte, ukážu vám Vizovickou soutěsku.“ V zatáčce se schovává pařízek s ukrytou lahvinkou. Redaktorka Martina se také ptá po původu zvláštního, proplétaného keře. „ Tak to je pomlázka, tu tady před lety zapomněli koledníci, tak jsem ji zasadil a tohle vyrostlo," směje se Ota.

Video
Video se připravuje ...

Ota Jirák vám prozradí, co skrývá jeho Vizovická soutěska Česká televize

Zdroj: Pořad ČT "Zahrada pod lupou", vysílá se 12.6. v 13:25 hod. David Prachař vám v roli průvodce spolu s odborníky mj. poradí, co vysadit na skalce, jaké houby pěstovat na zahradě i co s kopcem hlíny po stavbě.

Fotogalerie
8 fotografií