Sotva nakoukneme do dveří, vítají nás rozzářené oči Jany Paulové: „Už jste ji viděli?“ „Jako koho, kočku, pejska, příbuznou?“ „Ne, támhle tu sekačku. Ta mi zachránila manželství.“ Jana samozřejmě přehání. Ale fakt je, že robotická sekačka v této domácnosti asi definitivně vyřešila obvyklé spory a narážky typu „ta tráva už by se měla posekat“.

Robotická sekačka nám zachránila manželství, říká s nadsázkou herečka
Autor: Česká televize

Jana má zahrady hned dvě!

Zahrada Jany Paulové, to jsou vlastně zahrady dvě. Ta první je vlastně anglický park. Divočejší, blízko opravdové přírodě, kam chodí občas i živé návštěvy z lesa. Za domem nás čeká překvapení. Kus středomořské krajiny. Bazén a jeho okolí je obložený francouzským bílým travertinem. „Ty kameny jsem dostala darem. No tak někdo dostává prstýnky a šperky, já jsem si vybrečela tyhle nádherný šutry,“ směje se.

Opravdu to zákoutí vypadá subtropicky, dojem podtrhuje zvláštní jehličnatý strom. „To je cedr. On je vlastně strašně choulostivý a málokde v našich končinách dobře roste. Ale tady se mu vyloženě daří. Asi tady chce být s námi,“ myslí si Jana Paulová.

Video
Video se připravuje ...

Projděte se po zahradě herečky Jany Paulů Česká televize

Fotogalerie
13 fotografií

Zdroj:Zahrada pod lupou, (vysílá ČT 1, 16.6. v 13:25)