Jakmile jsme přijeli na návštěvu k Zoře Jandové, museli jsme Davidovi dát za pravdu. Okolí hezkého domku je ve stylu Středomoří a místy je také znát inspirace anglickými zahradami. Modrá a fialová barva mají navrch.

Bylinky, kam se podíváte

Dům je skoro celý porostlý přísavníkem. „Určitě to tady není holé,“ říká Zora. Všude také roste rozmarýn a levandule. Dokonce i z pískoviště po odrostlých dětech je vybudována bylinková zahrádka.

Přísavník ozdobil celý Zořin dům
Autor: Česká televize

Bezinku Zora nepovažuje za plevel, v rohu zahrady zrovna úžasně kvete a voní. „Pojďte si přivonět,“ zve nás Zora, „stačí si utrhnout pár drobných kvítků z bezu a přihodit do normálního čaje. Krásně se rozvoní.“ Keř je dokonce vysvěcen knězem, tak jako to bývalo u Zořiny babičky.

Video
Video se připravuje ...

Zora Jandová ve svém zeleném království Česká televize

Zora nás ale upozorňuje, že není všechno dokonalé, jak by se mohlo zdát. „Tady ten šeřík je špatně, už teď vím, že přes něj neuvidím, až trochu povyroste.“ S redaktorkou Martinou Vrbovou si pak notují: „Můj oblíbený strom je vrba, rychle se rozrostla, prorostlo ji psí víno a mají společně nádherně vybarvené listy.“ Obě pak usedají do křesílek v zátiší, nalévají si čaj do fialových hrnků a probírají, co už není pro naše uši...

Fotogalerie
11 fotografií

Zdroj: Zahrada pod lupou, Česká televize