Protože paní Renata i na Floridě sleduje pilně Blesk.cz, rozhodla se o výjimečnou krásu květů rozdělit s ostatními čtenáři. „Musím se s vámi podělit o radost z krásného tropického kaktusu, který jsem si před třemi lety utrhla u sousedů,“ píše.

Kaktus se pne po stromě a vytváří stále další oddenky
Autor: Renata Myslivecek
Tento kaktus, který má původ v pralesech Jižní Ameriky a v Karibiku, má výstižný název Královna noci. Proč? Vykvete jen jednou do roka v nočních hodinách, ráno už je odkvetlý. „Je to kráska s jepičím životem. Její krásné květy uvidíte jen ve tmě jako vílu, která se v noci roztančí a pak zase zmizí,“ popisuje Královnu noci paní Renata.

Seznamte se: Jsem Selenecereus Grandiflorus

Tak zní oficiální název toho výjimečného katusu. Jméno dostal podle řecké bohyně Měsíce Seléné. Má liliánovitě po stromě se plazící stonky se spoustou vzdušných kořínků a také až dvoucentimetrových bodlin.. Roste poměrně rychle.

Nádhernými květy se můžete těšit jen pár hodin
Autor: Renata Myslivecek

„Když nasadí na květy, jsou to nejprve malé chlupaté šištičky. Zhruba do dvou měsíců vyrostou do plné krásy. Květy musíte ke konci hlídat, abyste tu krásu nepropásli jako já loni. Květ se začne rozvíjet po 22. hodině, před půlnocí už je v plné kráse. Po půlnoci se ale začnou květy zase zavírat a ráno jsou už odumřelé. Letos jsem to stihla, tak se na tu krásu podívejte také,“ vzkazuje.

Fotogalerie
6 fotografií