Kořeny zdravé zahrady jsou v půdě

Vaše zahrada bude krásná pouze tehdy, když v ní porostou zdravé a pěkné stromy, keře i květiny. Základem všeho je půda, ze které čerpají energii. Její složení rozhoduje o zdraví, růstu i květu rostlin. Proto byste právě teď, na počátku jara, neměli zapomenout pořídit si kvalitní zahradnický substrát, zeminu pro muškáty a pokojové rostliny i mulčovací kůru.

Ideální je čistá směs černé rašeliny, hnojiva, křemičitého písku a vápence, nejlépe z jihočeských rašelinišť. Přírodní černá rašelina – čistý přírodní produkt bez přísad – zajistí rostlinám lepší růst i bohatší a zdravější kořeno­vý systém. Navíc podporuje dlouhodobější kvetení.

Chrání půdu, šetří peněženku
Květinové záhony, keře, stromy i živé ploty a pěšiny by však postrádaly dokonalost bez funkční a dekorativní mulčovací kůry. Omezuje vypařování vláhy, zabraňuje promrzání a přehřívání půdy, ale i prorůstání plevele – hlavně na jaře nebudete ztrácet tolik času pletím a omezíte i spotřebu vody na zalévání, čímž ušetříte i svou peněženku.
Mulčovací kůra navíc napomáhá i mírnému okyselení půdy, což má dobrý vliv především na kyselomilné rostliny – oblíbené vřesy, azalky, rododendrony a na velkou část okrasných jehličnanů i listnatých keřů.

Nejen zahrada potřebuje kvalitní půdu
Vedle zahrady se věnujeme i pokojovým rostlinám a muškátům či jiným balkonovým květinám. Ani ony se neobejdou bez kvalitní zeminy pro pěstování a přesazování. Tento typ zeminy dobře poutá vodu, takže vytváří výborné podmínky pro kořeny. A stejné podmínky vyžadují i pokojové květiny – výrazný designový prvek vašeho domu či bytu. Použijte univerzální zeminu pro přesazování kvetoucích, ale i stále zelených rostlin v interiéru. Zemina s potřebnými živinami a prvky podporuje jejich zdravý růst.

Rostliny dávají zahradě jedinečnou tvář a poskytují i potřebný stín a soukromí. Odměňte se jim kvalitním půdním prostředím plným živin. Nebudete litovat. 

Fotogalerie
5 fotografií