DISKUSE K ČLÁNKU

alvincze:Nebudeme jsi nic nalhavat skoro kazdy to minimalne jednou mel! Skoro kazdy jsi to pestuje na nakem pekne mistecku u baracku tak co jsi budem o tom rikat,.. Staci byt trochu vsimavejsi pri ceste busem a urcite par peknych kyticek objevite ,... Kdyz uz mluvime o konopi jako droze a vezmeme v uvahu jeji ucinky ,tak omameny jedinec neni nikterak nebezpecny pro okoli s porovnanim s alkoholem,.. Nemyslime tim kdyz sedne za volant,.. Polozme jsi otazku proc je alkohol legalni?? A marihuana ne?? kdyz tyhle dve veci vyjdou celkem na stejne brdo!! Proc tedy nezakazeme alkohol?? Proč jse policie vic zameruje0 proti trave a ne proti tvrdym drogam ktere jsou nejvetsim zlem!??.. A argument ze trava je prestupni droga je nejvetsi chujarna!! Tady je jasne videt ze na to nemeli co rict a tak jsi vymyslely takovyhle pohnuty nazor!! Prestupni droga neni nic!! Je stejna pravdepodobnost ze clovek co pije prejde na tvrde drogy jako u cloveka co huli :-,.. Drive ceska republika vynikala konopnym prumyslem proc tomu neni tak i dnes?? kde jse stala chyba?? Ve starsi generaci to urcite nebude ta dle meho produkuje nejvic teto omamne latky ale proc jsi neuzis trochu toho koureni na stara kolena a nebo jsi s toho neudelat nake masticky?? zamyslete jse nad tim delate z komara velblouda!

(06. 12. 2010 20:50)

libor123:Podle mého názoru, ale nemám na sobě odskoušeno, je při rozumném používání lék. Ale to víte co by dělali farmaceutické firmy kdyby ne léky které jsou syntetické a s vedlejšími účinky? Kdo by mohl poskytnout nějaký recept na nějakou mast z konopí prosím napište na meilík libor­.okg@c­entru­m.cz určitě vyzkouším.

(22. 10. 2010 23:57)

anelam:Libore vygogluj si léčivé konopí-je tam toho hromada i s výrobou

(23. 10. 2010 14:59)

atrapa:Libore, otevři si www.konopíjelek.cz

(08. 11. 2010 19:15)

dedek_org:opravte mne jestli se mýlím, v malé koncentraci je obsažen v mastích, olejích atd. Tudíž na co potřebuje babička plný skleník těchto rostlin když jí stačí jedna či 2 rostliny pro výrobu mastí pro celou dědinu...Za pěstování pár rostlin nikdo nikoho nezavře ani nedá pokutu. Jinak kdyby to nezneužívali fetáci tak by ten problém nenastal.

(22. 10. 2010 14:55)

freedom:takze zakazem i chmel

(22. 10. 2010 17:48)

anelam:Jinak kdyby to nezneužívali fetáci tak by ten problém nenastal. v tom máš pravdu.

Pro celou dědinu by babička potřebovala skleníky 3

(23. 10. 2010 15:03)

telezka: Konopí je lékem na ekzémy, při rakovině plic se inhalováním dostává do plic léčivá látka, která ulehčuje od bolestí, při zápalu plic se pomazáním konopnou mastí ulehčuje při dýchání. Hojí dokonce i akné, zpomaluje stárnutí pleti a navíc to ani není tvrdá návyková látka takže nevidím důvod proč to zakazovat.

(22. 10. 2010 10:29)

altmanova: Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse...

(21. 10. 2010 22:43)

anka:verim, ze pro nekoho muze konopi slouzit jako lek....

-zrovna tak nekomu muze i ublizit.....napr. tim ze to "vzbudi" urcite psychicke nemoci
- dalsim problem je, ze velka uzivatelu nepouziva konopi jako lek - ale kouri ho denne.....a to pak vede k dalsim problemum...nejprve ze jsou prilis mnoho relaxovani...lini.. po letech prichazi deprese....
- je to navykova droga...stejne tak jako cigarety....na jedne strane se snazime minimalizovat pocet kuraku....na druhe strane bychom chteli udelat koureni konopi legalni???
-osobne znam kuraky co kouri denne uz dvacet let....a je to na nich videt....
- osobne znam hned nekolik rodin, kde dite zacalo kourit v puberte a kourilo casto....dnes jsou ve veku 18-28 let....a vsem to velmi zkomplikovalo zivot a maji problemy....

...tem, kdo je potrebuji kvuli nemoci, ti ji muzou dostat na predpis.....

Asi tak..

(21. 10. 2010 22:10)

telezka:určitě... asi si myslíš, že se to dá jenom kouřit. je vidět, že o tom moc nevíš. dá se to přidávat i jako koření do pokrmů protože je to aromatické. a návykové to tedy rozhodně není. a navíc kdo to chce používat a pěstovat bude to dělat tak jako tak takže není o čem mluvit. a THC se podává při rakovině na zmírnění bolestí v prášku přitom v přírodní formě má mnohem větší sílu a léky jsou na předpis.

(22. 10. 2010 10:31)

anka:nemyslim....ale s tim nemam zadne zkusennosti a ani osobne neznam nikoho, kdo s tim zkusennosti ma.......proto o tom nepisu...

Nevim, jestli to v Cesku funguje......ale jinde, pokud jste nemocen a vite, ze konopi by vam mohlo ulehcit, dostane na travu predpis od doctora a ve specialnich lekarnach se da koupit.

(22. 10. 2010 14:12)

opportunity:Koupila jsem olejíček, ampulka velikosti vzorku parfému za 60Kč. Nepomohl ani na akné ani na atopický exém, jak inzerovali. Ale nejsem proti vyzkoušet jinou formu.

(21. 10. 2010 20:05)

telezka:masti jsou lepší než olejíčky. olej je přece hrozně mastnej. s tím se nemůže léčit akné. to chce spíš pleťovou vodu. doporučuji odvar z heřmánku a zajít si na kožní. mě na to tenkrát napsala tu heřmánkovou pleťovou vodu a antibiotickou vodičku a pomohlo to perfektně. a nedoplácíš v lékárně nic.

(22. 10. 2010 10:34)

freedom:a v dobrem duchu z toho tezi jak uzivatele teto latky, tak nemocni, pro ktere je tato latka mnohdy jedinym a stezejnim zdrojem zrojem leceby jejich zdravotnich problemu a neposledni rade kosmeticky a textilni prumysl...ale take samotny stat, ktery tak udela obrovske financni ztraty drogovym kartelum, kteri z ilegality nejvice tezi...
Prohibice vzdy podporovala a bude podporovat cerny zpusob zivota!
Vzy existovali a budou existovat lide, kteri bitostne nesnasi alkohol a jine neprirodni alternativy "relaxu" a jinak tomu proste nebude...kazdy musi obcas "vypnout"

(21. 10. 2010 19:02)

odesilatelka:5 nezodpovězených otázek položených ministrům.

• proč je mi jako občanovi se zaručenou svobodou léčit se a povinností dbát o své vlastní zdraví, zakazováno vypěstovat si pár kusů konopí k výrobě konopné tinktury?
• Dále proč mi je vyhrožováno až 15000 Kč pokutou za případné vypěstování pár ks této byliny, jejíž několik kapek tinktury by mi pokrylo léčení hned několika diagnos, které mě sužují a zle mi komplikují život?
Od podání pendeponu jsem nejen ochrnula, ale také jsem polyvalentní alergik. Je velký problém najít pro mne vhodné léky a ty ještě můj organizmus špatně snáší.
• Tak proč mám být považována za člověka porušujícího zákon, či dokonce trestána jako distributor drog, jen proto, že si chci vyrobit z byliny konopí tinkturu, která by mi zdraví nezhoršovala, neohrožovala by mně tolika závažnými vedlejšími účinky, jako léky, které dosud beru, a při tom mě ani neuzdravují?
Pro léky a nezbytné hyg. pomůcky musím samozřejmě chodit každý měsíc a platit už jen za opakující se recepty více korun, nežli by mě stálo vypěstování a výroba tinktury a masti pro moji každodenní potřebu.
• Proč nemohu dostat jednorázový doklad, který by umožňoval si bylinu konopí v malém množství pěstovat a mít tak ochranu před sankcemi a případným napadáním nějakého člověka z narkomanie? Vždyť na chemické léky, které mnohdy brát musím, také vzniká nebezpečný návyk a nikdo za to není postihovaný, trestaný nebo osočovaný.

• Opravdu je nemožné, vytisknout mi třeba ochrannou kartičku povolující pěstování pár rostlin konopí k výrobě konopné tinktury a masti?
Byla bych tak pod kontrolou i ochranou státu, který si dále povede svůj boj proti narkomanii a pěstování rostlin k tomu potřebných.

Pods*** odpovědi ministra na moje otázky: citace
Takže zcela na závěr – ano, o konopí pro léčebné účely se nebráníme diskutovat, není však žádný relevantní důvod, proč by konopí mělo mít výjimku proti jiným léčivým přípravkům.

S

(21. 10. 2010 17:39)

freedom:...protoze je to jen a pouhy politicky alibismus....
nechcou to povolit...protoze se to proste nelibi volicum!!!...

(21. 10. 2010 18:54)

odesilatelka:A možná jen neinformovaným a zdravým voličům. V tomto případě kdo nic neví, nepokazí špatné rozhodnutí zvolených.A o to jim zřejmě jde v prvé řadě?

(21. 10. 2010 19:08)

freedom:ano, je to opravdu tak, ale jak sami uvadeji, neznalost neomlouva!!!
Meli by byt zalovani, za znemozneni vlastni lecby!

(21. 10. 2010 19:20)

freedom:kdo se chova lepe...kdo znasilnuje a prepadava a vrazdi doma i na silnicich...
kdo se vali a zebra na ulicich...
na koho musime platit a kdo nemusi pracovat pro "nemoc" a dal se vali doma a chlasta!
...jen hlupak muze zakazat "rostlinu"

nesud nepoznane!

prohibice alkoholu a ted! hm?
je to pouze otazka penez a soucasneho "mysleni"

(21. 10. 2010 16:32)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy