Potřebujete (na 4 porce)

1 kg špenátu
1 velkou cibuli
2 lžíce petrželové nati
1 lžíci oleje
500 ml zeleninového vývaru
100 ml smetany na vaření
šťávu z 1 citron
sůl
bílý pepř
špetku mletého koriandru
4 vejce
smetanu

Špenátová polévka
Špenátová polévka
Autor: Shutterstock.com
Na zahřátém oleji orestujte cibulku nakrájenou najemno. Přilijte vývar a vařte dvě minuty. Přimíchejte nahrubo nakrájený špenát, smetanu a povařte. Ochuťte citronovou šťávou, solí, pepřem a koriandrem. Pak polévku rozmixujeme dohladka. Na závěr připravíme takzvané zastřené vejce. Do vroucí vody dejte sůl a ocet. Ponořte do ní sběračku, naberte trochu vody, rozklepněte vejce, ke kterému pomalu přidávejte další vodu. Vařte dvě minuty. Vejce dejte do každého talíře spolu se smetanou.

Náš tip

Nechce se vám zdržovat pracnou přípravou vajec? Tak je uvařte natvrdo a do každého talíře dejte půlku.