Potřebujete pro 4 osoby 

1 kg vepřových žebírek
1 lžičku kmínu
2 lžíce kečupu
2 lžičky worcesterové omáčky
1 lžíci medu
1 lžíci citronové šťávya
kousek zázvoru
sůl

Postup

Jednotlivá žebra posypte kmínem, osolte, poskládejte do pekáčku a podlejte trochou vody. Pekáč přiklopte a maso pečte bez otvírání asi 40 minut při teplotě 200 °C. Pak otočte, podlejte ještě trochou vody a pečte dalších 40 minut. Pekáč odkryjte a maso dopékejte ještě 10 minut. Smíchejte kečup, worcesterovou omáčku, med, citronovou šťávu a zázvor a žebírka touto směsí pořádně potřete. Chvilku ještě dopékejte, dokud se nevytovří voňavá kůrka.