Kdo někdy vybíral matraci, určitě bude souhlasit s tím, že to není nic jednoduchého. Na trhu je mnoho druhů matrací, ve kterých se orientujeme především podle tvrdosti matrace a typu materiálu. Matrace  se vyrábějí z polyuretanové, studené a líné pěny a z latexu. Dalším typem jsou pružinové a taštičkové matrace. Stupeň tvrdosti se odvíjí od typu materiálu a členění zón matrace. Jak se ale v této změti informací orientovat a jak si správně vybrat?

Samozřejmě si můžete dohledat informace z různých zdrojů na internetu nebo v časopisech. To je ale docela náročné na čas a bez záruky správného výsledku. Mnohem jednodušší variantou je nechat si poradit od odborníků. Široký výběr z více než 40ti druhů matrací a bezplatné odborné poradenství naleznete u tradiční české společnosti OSTAŠ CZ, s.r.o. Ta se výrobou matrací zabývá už od roku 1993 a vyrábí své výrobky převážně z materiálu českého původu.

Nechte si vyrobit matraci na míru!

V jejím sortimentu najdete matrace různých cenových kategorií, každý si tedy může vybrat podle svých možností. Specialitou společnosti OSTAŠ CZ je výroba matrace na míru s krátkou dodací lhůtou. Matrace jsou vyráběny zcela podle individuálního přání zákazníka a do velikosti standardních rozměrů bez příplatku. Unikátní technologie výroby umožňuje i výrobu matrací nepravidelných tvarů s širokým využitím nejen do ložnice. Tyto matrace naleznou využití například v karavanu, obytném vozu a jsou využitelné do každého prostoru.

I levnější matrace od společnosti OSTAŠ CZ zaručují kvalitu materiálu, technického provedení a vynikající poměr ceny a kvality. Matrace si můžete vybrat a osobně vyzkoušet ve firemní prodejně nebo objednat on-line v e-shopu s poskytnutím dopravy zdarma. Novinkou v nabídce jsou i kvalitní lamelové rošty v širokém cenovém rozmezí od základních provedení po rošty s elektromotorem a dálkovým ovládáním.

Jak vybrat správnou matraci?

Ukázkou kvalitní matrace z nabídky společnosti OSTAŠ CZ je například polyuretanová matrace Petra. Jde o matraci pro ty, kteří hledají dobrý standard za výhodnou cenu. Matrace Petra má pět anatomických zón, které zaručují vhodné rozložení váhy lidského těla, a je 19 cm vysoká. Velkou výhodou této matrace je také rozdílná tvrdost stran.

Mezi komfortnější typy matrací patří matrace s kokosovou vrstvou Mája Plus, Zita, Mája a tzv. taštičkové matrace  Karolína, Karolína plus. Matrace doplněné deskou vyrobenou z kokosových vláken jsou trvanlivější a pevnější než jednodruhové matrace, nejčastěji se vyrábějí v kombinaci s polyuretanovou, studenou nebo línou pěnou.

Těmito druhy pěn se vyplňují i taštičkové pružinové matrace. Tyto matrace vynikají výborným přizpůsobením lidskému tělu, což zajišťuje mnoho menších pružin upevněných v samostatných taštičkách. Ty samostatně a nezávisle reagují na tlak zátěže. Taštičkové matrace jsou velmi vzdušné, což uvítají především ti, kdo se více potí. Taštičkové matrace mají navíc velmi dlouhou životnost.

Chcete-li se dobře vyspat, zachovat si zdravou páteř a používat kvalitní český výrobek, jsou pro Vás matrace od společnosti OSTAŠ CZ tou správnou volbou.