Video
Video se připravuje ...

Stačí dobrý nápad a dekorace vyjde na pár korun. Prima TV

Na smaltové nádobí nedaly dopustit naše babičky. A není se čemu divit, protože v kuchyni je skvělé. Spojuje v sobě dobrou vodivost kovu a současně přidává neutrální vlastnosti skla, které je velmi šetrné k potravě. Navíc má v sobě barevný smalt neodolatelné kouzlo, které navodí pocit pohody a domácí atmosféru.
Dekorace v nádobí
Autor: Prima TV
Využít smaltovaný pekáč na výrobu dokonalé jarní dekorace z klasických jarních květin a kůry ve zcela netradičním stylu zkusila v dalším dílu pořadu Gondíci s. r. o. Adéla Gondíková pod vedením zkušené floristky. Co všechno k tomu potřebovala? Zelenou aranžovací hmotu, kůrovou dýhu, větvičky, mech, rozmarýn, břečťan, pryskyřník, čemeřici a tulipány. 

Využijete všechno zelené

Aranžérská základna vznikne z fortelného pekáče. Hezky ho vyplníme nasáklou aranžovací hmotou a pomocí kůrové dýhy, která je tenoučká jako papír, si ho rozčleníme podélně do sekcí a pásů.

Dekorace
Autor: Prima TV

S členěním nám pomohou také větvičky. Prostor mezi pásy vyplníme mechem, rozmarýnem, břečťanem a barvínkem. Zapícháme tam třeba listy kaliny, pro barvu výrazné květy čemeřice, pryskyřník (Ranunculus), prorostlík (Bupleurum), odlehčíme travinami. Prostě z dostupného materiálu uděláme lesní a jarní „houští“.
Vytvořit dekoraci v pekáči se Adéla s Daliborem učili pod vedením zkušené floristky.
Autor: Prima TV
„Chceme-li dosáhnout ještě většího akcentu, naaranžujeme naležato po obvodě lehce zavadlé tulipány, se kterými se snadno pracuje. Po doplnění vody budou zase svěží, ale udrží si vodorovnou polohu,“ radí floristka Vlasta Rypáčková Černá.

Celý díl pořadu Gondíci s. r. o. uvidíte na Primě 11. 4. 2015 v 16.25.