Na těsto potřebujete:

125 g másla
200 g měkkého tvarohu
140 g cukru krupice
1 prášek do pečiva
3 vejce
2 lžíce kakaa
Tuk a mouka na vymazání formy

Na krém

300 g měkkého tvarohu
100 g moučkového cukru
125 g másla
1 vanilinový cukr
Čokoládu na vaření a čerstvé nebo zmrazené ovoce na zdobení

Postup:

Žloutky ušlehejte s cukrem do pěny, přidejte tvaroh, změklé máslo, kakao, přesátou mouku s práškem do pečiva a vše dobře promíchejte. Nakonec přidejte tuhý sníh z bílků. Těsto nalijte do připravené vysypané formy. Vyrovnejte ho a dejte péct do předehřáté trouby na střední teplotu. Po upečení nechte vychladnout, pak korpus rozkrojte na tři vrstvy.
Změklé máslo utřete s cukrem do pěny, vmíchejte tvaroh a dobře našlehejte. Krém namažte mezi jednotlivé vrstvy korpusu.  Na závěr polejte dort rozpuštěnou čokoládou na vaření nebo čokoládovou polevou a ozdobte ovocem.

Náš tip:

Dort nechte v chladu uležet nejlépe 24 hodin.