350 g polohrubé mouky
7 vajec
350 g moučkového cukru
250 g másla
½ prášku do pečiva
200 ml mléka
4 lžíce práškového holandského kakaa
jemně nastrouhaná kůra z jednoho citronu
špetka soli
kousek másla a hrubá mouka nebo strouhaný kokos na formu

Nadýchaná mramorová bábovka je skvělá ke kávě.
Nadýchaná mramorová bábovka je skvělá ke kávě.
Autor: Shutterstock.com
Bílky ušleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. V jiné misce vyšleháme změklé máslo s cukrem a žloutky a pak do směsi přidáme prosetou mouku s práškem do pečiva a mléko. Nakonec do směsi vmícháme citronovou kůru a sníh z bílků. Z těsta oddělíme zhruba 1/3 a obarvíme ji kakaem. Do vymazané a moukou vysypané formy nalijeme nejdřív trochu světlého těsta, pak těsto s kakaem a nakonec opět světlé těsto. Formu vložíme do trouby předehřáté na 175 °C a pečeme dorůžova.

Náš tip

Dřevěnou špejlí zkusíme, zda je bábovka zcela propečená, pokud na špejli neulpívá těsto, máme hotovo. Když nejde bábovka z formy vyklopit, obalíme formu na chvíli do utěrky namočené ve studené vodě.