350 g polohrubé mouky
7 vajec
350 g moučkového cukru
250 g másla
½ prášku do pečiva
200 ml mléka
4 lžíce práškového holandského kakaa
jemně nastrouhaná kůra z jednoho citronu
špetka soli
kousek másla a hrubá mouka nebo strouhaný kokos na formu
![](https://1884403144.rsc.cdn77.org/foto/peceni-jidlo-babovka-dezert/Zml0LWluLzQ1MHg0NTAvZmlsdGVyczpxdWFsaXR5KDg1KTpub191cHNjYWxlKCkvaW1n/1959239.jpg?v=0&st=PQuBYIOaMJpGy8yMcCEk9XWb_bHasnE7FtYDjwXcSOE&ts=1600812000&e=0)
Nadýchaná mramorová bábovka je skvělá ke kávě.
Autor: Shutterstock.com
Náš tip
Dřevěnou špejlí zkusíme, zda je bábovka zcela propečená, pokud na špejli neulpívá těsto, máme hotovo. Když nejde bábovka z formy vyklopit, obalíme formu na chvíli do utěrky namočené ve studené vodě.