Potřebujete (na 1 středně velkou formu): 
180 g hrubé mouky 
4 vejce 
4 lžíce horké vody 
200 g moučkového cukru 
1 vanilkový cukr 
máslo na vymaštění a hrubou mouku na vysypání formy 

Žloutky ušlehejte s moučkovým cukrem do pěny a během šlehání přidávejte po lžících horkou vodu. Přisypte vanilkový cukr, po částech vmíchejte mouku a nakonec velmi zlehka i tuhý sníh z bílků. Obě poloviny formy na beránka vymastěte máslem a vysypte hrubou moukou. Těsto vlijte do formy a přiklopte. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 45 minut. Ke konci pečení vyzkoušejte špejlí, jestli je těsto dostatečně upečené. Vyndejte z trouby a nechte trochu zchladnout. Pak opatrně vyklopte a ozdobte podle fantazie. Kdo má chuť, může beránka polít čokoládovou polevou

Náš tip

Když vám beránek nejde vyklopit, položte na překlopenou formu mokrou vyždímanou utěrku.