Potřebujete pro 4 osoby 

300 g mletého hovězího masa
300 g mletého vepřového masa
2 vejce
2 malé cibule
asi 170 ml vody
1/2 lžičky drceného kmínu
1/2 lžičky estragonu
sůl
hladkou mouku podle potřeby
1 balení pita chleba

Postup

Smíchejte oba druhy mletého masa. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a přisypte k masu. Pak přidejte vejce, koření, vodu a hladkou mouku podle hustoty hmoty. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Směs dejte na 30 minut odležet do chladničky. Troubu předehřejte na 210 °C. Z masové hmoty tvarujte namočenýma rukama šišky a napichujte je na ploché kuchyňské špejle nebo dřevěná napichovátka. Klaďte je na rošt grilu a upečte. Kebab podávejte s pita chlebem, dresinkem z bílého jogurtu a česneku a s míchaným zeleninovým salátem.

Náš tip

Špejle předem namočte do vody, aby se nám nepálily. Pita chleba si také můžete trochu opéct na grilu.