Borůvkové tiramisu
Autor: Shutterstock.com
Borůvkové
![](https://1884403144.rsc.cdn77.org/foto/recept-italska-kuchyne-boruvky-tiramisu/Zml0LWluLzQ1MHg0NTAvZmlsdGVyczpxdWFsaXR5KDg1KTpub191cHNjYWxlKCkvaW1n/2030982.jpg?v=0&st=V3K_Z-8czu3QXlHY-JE0d6fqt-jjcT_3BvuUIT3vfsE&ts=1600812000&e=0)
Potřebujete na 5 porcí
150 g podlouhlých piškotů nebo 1 velký piškotový plát
100 ml vlažné silné kávy
160 g borůvek
5 lžic mandlového likéru
2 kelímky mascarpone
200 ml šlehačky
5 lžic moučkového cukru
trochu práškového kakaa
Postup
Z mascarpone, ušlehané smetany, půlky rozmixovaných borůvek a cukru vymícháme krém. Piškoty namáčíme do kávy, narovnáme je do formy, zakápneme likérem, potřeme krémem, přidáme trochu celých borůvek a vše opakujeme, poslední vrstvu tvoří krém. Vršek dezertu posypeme kakaem a tiramisu dáme do chladničky na 2 hodiny odležet.
Jahodové tiramisu
Autor: Shutterstock.com
Jahodové
![](https://1884403144.rsc.cdn77.org/foto/recept-italska-kuchyne-jahody-tiramisu/Zml0LWluLzQ1MHg0NTAvZmlsdGVyczpxdWFsaXR5KDg1KTpub191cHNjYWxlKCkvaW1n/2030981.jpg?v=0&st=3-hJjoD4RjNW7RLhtgk8-oBJvn0brYY1KoOS6HCDOJ0&ts=1600812000&e=0)
Potřebujete na 5 porcí
150 g piškotů
10 lžic jahodové šťávy
150 g čerstvých jahod
2 kelímky mascarpone
200 ml smetany ke šlehání
5 lžic moučkového cukru
Postup
Smetanu vyšleháme s cukrem a lehce spojíme s mascarpone. Do formy rozložíme piškoty, pokapeme jahodovou šťávou, zakryjeme vrstvou krému, na něj rozložíme pokrájené omyté jahody. Vše opakujeme, vrchní vrstvu tvoří plátky jahod. Dezert necháme v chladničce alespoň 3 hodiny odležet.