Borůvkové tiramisu
Autor: Shutterstock.com
Borůvkové

Potřebujete na 5 porcí

150 g podlouhlých piškotů nebo 1 velký piškotový plát
100 ml vlažné silné kávy
160 g borůvek
5 lžic mandlového likéru
2 kelímky mascarpone
200 ml šlehačky
5 lžic moučkového cukru
trochu práškového kakaa

Postup

Z mascarpone, ušlehané smetany, půlky rozmixovaných borůvek a cukru vymícháme krém. Piškoty namáčíme do kávy, narovnáme je do formy, zakápneme likérem, potřeme krémem, přidáme trochu celých borůvek a vše opakujeme, poslední vrstvu tvoří krém. Vršek dezertu posypeme kakaem a tiramisu dáme do chladničky na 2 hodiny odležet.

Jahodové tiramisu
Autor: Shutterstock.com
Jahodové

Potřebujete na 5 porcí

150 g piškotů
10 lžic jahodové šťávy
150 g čerstvých jahod
2 kelímky mascarpone
200 ml smetany ke šlehání
5 lžic moučkového cukru

Postup

Smetanu vyšleháme s cukrem a lehce spojíme s mascarpone. Do formy rozložíme piškoty, pokapeme jahodovou šťávou, zakryjeme vrstvou krému, na něj rozložíme pokrájené omyté jahody. Vše opakujeme, vrchní vrstvu tvoří plátky jahod. Dezert necháme v chladničce alespoň 3 hodiny odležet.