Obsah vydlabané dýně (návod jak na to, najdete pod článkem) určitě nevyhazujte! Připravíte z ní totiž tu nejlepší podzimní dobrotu - dýňovou polévku.
Rychlá dýňová polévka s bramborem
Šéfkuchař Vojtěch Kanta vám ve videu předvede, jak udělat jednoduchou dýňovou polévku s brambory, vývarem a smetanou.
Podzimní klasika? Rychlá dýňová polévka! Gourmet Pauza/Adam Balažovič
Luxusní dýňová polévka s pomerančovou šťávou
Šéfkuchař Radek David dělá dýňovou polévku se zázvorem, citronovou a pomerančovou šťávou, s kuřecím vývarem (můžete použít i zeleninový), dýňovými semínky i cukrem. Víte, jak ho nechat správně zkaramelizovat?
Dokonalá dýňová polévka podle šéfkuchaře Radka Davida Adam Balažovič
Náš tip: Krémová dýňová polévka s krutony
Potřebujete:
500 g dýně
200 ml smetany ke šlehání
100 ml kysané smetany
1 l zeleninového vývaru
2 lžíce olivového oleje
2 šalotky
citronová šťáva sůl a pepř
Postup:
1. Na oleji zpěníme nadrobno nasekanou šalotku, přidáme menší kostky dýně a lehce osmahneme.
2. Směs zalijeme vývarem a vaříme na mírném ohni doměkka.
3. Polévku rozmixujeme do hladkého krému, přidáme smetanu a necháme přejít varem.
4. Pak polévku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Přidat můžete i zakysanou smetanu.
5. Nejlepší bude s nasucho opečenými chlebovými krutony.
Jak správně vydlabat dýni Videoredakce ženských webů