Potřebujete
4 pomeranče – bio či dobře omyté
1 litr vodky Nordic Ice
3 svitky skořice
1 lusk vanilky
300 g cukru krystal
3 dcl vody
Postup
K výrobě pomerančového likéru budete muset připravit dvě části – aromatizovanou vodku a pomerančový sirup. Začněte nejdříve s macerací vodky.
1. Z pomerančů oloupejte slupku a vložte ji do uzavíratelné litrové nádoby. Přidejte svitky skořice a vanilku. Vše zalijte vodkou, uzavřete a nechte za oknem minimálně 24 hodin macerovat.
2. Pro přípravu sirupu nakrájejte oloupané pomeranče, 1–2 můžete přidat i se slupkou. Naskládejte je do další uzavíratelné nádoby a prosypávejte cukrem. Poté vše zalijte trochou vody (přibližně 2 dcl). Uzavřenou nádobu protřepejte. Takto připravené pomeranče opět umístěte za okno a také nechte 24 hodin odpočinout, aby se cukr rozpustil.
3. Druhý den začněte s vařením sirupu. Pomeranče s cukrem vložte do hrnce, přidejte zbytek vody a pomalu vařte, aby se cukr rozpustil a zcela se uvolnila pomerančová šťáva.Po přibližně 15 minutách hrnec stáhněte a nechte chvíli vychladnout.