Red moon
Autor: archiv firem
Red moon
Suroviny
100 ml rybízového džusu
40 ml Becherovky
soda
plátek pomeranče
physalis (mochyně)
led
Postup
Vysokou sklenici naplníme ledem, přilijeme likér, džus a doplníme sodou. Koktejl ozdobíme plátkem pomeranče a physalisem.
Náš tip
Místo rybízového džusu můžeme použít brusinkový.
Mat& Toni
Autor: archiv firem
Mat& Toni
Suroviny
3 cl čerstvé limetkové šťávy
1 cl sirupu z čistého třtinového cukru
1 cl zázvorového sirupu Monin
5 proužků čerstvého zázvoru
minerální voda Mattoni
led
zázvor a bazalka na ozdobu
Postup
Do sklenky nasypeme kostky ledu, přidáme limetkovou šťávu, třtinový cukr, zázvorový sirup a důkladně promícháme, aby se cukr rozpustil. Dolijeme minerálkou a ozdobíme zázvorem a bazalkou.
Basil tonic
Autor: archiv firem
Basil tonic
Suroviny
4cl Tequilla Silver
4 osminky limetky
2 lžíce hnědého cukru
2 lístky bazalky
tonic
led
Postup
Do skleničky vhodíme limetky, cukr a promačkáme. Bazalku promneme v dlani, aby se uvolnilo aroma, přidáme ji do skleničky spolu s ledem a přilijeme tequillu a tonic. Koktejl promícháme lžičkou a přidáme lístky bazalky a brčko.
Berry Bee
Autor: archiv firem
Berry Bee
Suroviny
12 ml jahodového džusu
20 ml Becherovky
0,5 ml medové vody
led
čerstvá jahoda
plátek jahody na ozdobení
Postup
Do šejkru nasypeme kostky ledu, přidáme likéry, rozdrcenou jahodu a medovou vodu, protřepeme a pře sítko slijeme do likérky a ozdobíme plátkem jahody.
Jahodové osvěžení
Autor: archiv firem
Jahodové osvěžení
Suroviny
2 dl minerálky Ondrášovka lesní plody
2 lžíce jahodové dřeně
5 cl rumu
čerstvá jahoda
kolečko citronu
Postup
Do vysoké sklenky dáme 2 lžíce jahodové dřeně, zalijeme rumem a doplníme minerálkou. Koktejl ozdobíme jahodou a plátkem citronu.