Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Vši můžete zlikvidovat i levně a doma vyrobeným prostředkem: A není to petrolej!

/
  • Vyrobte si přípravek na likvidaci vší doma a za zlomek ceny
    Vyrobte si přípravek na likvidaci vší doma a za zlomek ceny (Shutterstock.com)
    5. dubna 2016 ● 06:00

    Každý, kdo má doma dítě školou povinné, čas od času dostane od třídního učitele zprávu, že ve škole jsou vši. A možná už jste se také s tímto cizopasníkem setkali tváří v tvář a pustili jste se do přímého boje. Prostředky, které jsou k dostání v lékárnách, nepatří k nejlevnějším. Poradíme vám, jak si namíchat doma vlastní, stejně účinný a mnohonásobně levnější! A nebojte, o vlasy přitom rozhodně nepřijdete.

  • 1.

    Důslednost především

    Vši řádí na českých školách!
    Autor: Profimedia.cz

    V boji proti vším se kromě pomocníků v podobě nejrůznějších prostředků osvědčuje hlavně trpělivost. Odstranit parazita do posledního mrňavého jedince a hnidy je na jeden zátah v podstatě nemožné, ledaže byste použili tu nejrazantnější metodu, a sice oholení hlavy dohola. Celá odvšivovací kúra se musí provést nejméně dvakrát, většinou to ale chce více kol. Pokud máte doma dlouhovlasou dívku, moc dobře víte, že nákup prostředků v lékárně není úplně nejlevnější záležitostí. Pomoct si můžete ale i doma vyrobeným prostředkem a za zlomek ceny. Jak na něj?

  • 2.

    Jak si namíchat prostředek doma?

    Video
    Video se připravuje ...

    Namíchejte si doma sami prostředek na likvidaci vší Irena Sládečková

    Přípravky na hubení vší dříve působily chemicky na jejich nervový systém. Vši se ale staly odolnými a přípravky přestaly působit. Téměř všechny z těch, které jsou k dostání v současné době, působí jinak: prostřednictvím olejů vším zalepí dýchací otvory, a ony tak hynou. Výhodou je, že vši se vůči nim nestanou odolné. Olejovou směs si můžete připravit také doma.

    Vezměte oblíbenou francovku a běžný rostlinný olej a smíchejte je v poměru asi jeden díl ku dvěma. Směs naneste na celou délku vlasů – použít můžete třeba starý kartáček na vlasy. Pro lepší účinek zabalte hlavu do igelitu a nechte působit asi hodinu. Tím ale celá procedura nekončí.

  • 3.

    Vytrvejte

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Teď je potřeba všechny vši vyčesat a vlasy omýt šamponem. Ve vlasech ovšem zbyly hnidy. S těmi si neporadí ani vaše směs, ale ani žádný prostředek z lékárny. Z hnid se začnou líhnout vši, které ale prvních 8 až 10 dní přežívají ve stadiu takzvané nymfy – je to nedospělý jedinec, který neklade vajíčka. Proceduru je tedy nutné po osmi dnech znovu opakovat, aby se zlikvidovaly i ony, než se začnou rozmnožovat. I tak je možné, že vám některé "proklouznou" nebo se vylíhnou těsně po proceduře. Proto je potřeba vlasy stále kontrolovat a péči opakovat do té doby, dokud budete vyčesávat – byť i miniaturní – parazity. Na likvidaci hnid je mimochodem dobrá žehlička na vlasy. Pokud se vám nechce vybírat hnidy vlásek po vlásku, můžete své vlasy opakovaně a pořádně prožehlovat.

    Zajímají vás také osvědčené tipy, jak se zbavit mravenců jednou provždy?

Přidat názor
Počet komentářů: 1

hanka666: Nejlepší je vši vysát vysavačem, nezbude ani jedna, je to odzkoušené.

(09. 04. 2016 01:47)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy