Máte rádi zeleninové pokrmy? Pak nesmíte zapomenout na cuketu! Cuketa je oblíbenou zeleninou, která se dá sklízet po celé léto. Ikdyž se podává výhradně tepelně upravená, je zdrojem vlákniny, vitamínů a stopových prvků. Hodí se skvěle k těstovinám, do bramboráků či jako hlavní ingredience do polévky. A právě recept na cuketovou polévku jsme si pro vás připravili.
Cuketová polévka po italsku
Potřebujete: 2 středně velké cukety, 3 menší mrkve, 2 brambory, 1 cibuli, malý kousek čerstvého zázvoru, máslo, strouhaný parmezán
- Očistěnou cibuli nakrájíme na malé kousky a zpěníme na oleji.
- Mrkev, cuketu a brambory řádně omyjeme a oloupeme. Poté nakrájíme na drobné kostičky a přidáme na pánev k cibulce.
- Menší kousek zázvory zbavíme slupky a jemně nastrouháme. Přidáme na pánev k zelenině.
- Vše krátce orestujeme a vložíme do většího hrnce. Zalijeme směs vodou nebo vývarem a vaříme, dokud zelenina nezměkne.
- Poté vše rozmixujeme a ochutíme solí a pepřem. Polévka by měla být hustá, takže již není třeba ji zahušťovat.
- Polévku podáváme s hoblinami parmezánu.
Tip redakce
Pokud nemáte rádi zázvor, pak do polévky místo něj přidejte čerstvé lístky máty. Do takto připravené polévky se výborně hodí také mozzarela nebo kozí sýr.






Více info na DveStrany.cz