Petra Winklerová (44 let) je vyučená švadlena a pochází z Prostějova. Do soutěže se přihlásila s projektem Maruščina nová kuchyň, kterou vytvořila pro svoji kamarádku. Nyní realizuje svůj kutilský sen a se svým partnerem staví nový dům. Ve volném čase se věnuje svým třem pejskům.

O vítězství na místě bojovalo celkem třináct kutilů, kteří získali největší počet hlasů v internetovém hlasování, v němž hrály hlavní roli kutilské projekty, které účastníci do soutěže zaslali. Během sobotního kutilského klání finalisté museli prokázat jak odborné znalosti, tak manuální zručnost. Finálovým odpolednem provázel moderátor Daniel Čech, národu známý z televizní stand up show Na stojáka. Mezi úkoly, jejichž zdárné absolvování vedlo k titulu Mistr Kutil 2015, bylo například přesazování květin na čas a sestavení houpačky či stoličky bez návodu. Hodnotila se rychlost i kvalita zpracování. V těchto disciplínách nejvíce bodovala právě Petra Winklerová, a stala se tak Mistrem Kutilem pro rok 2015.

Autor: Hornbach

 „Jsme potěšení, že se letos do soutěže přihlásilo 268 zajímavých kutilských projektů. Finálové klání třinácti postupujících bylo velmi napínavé a nezbývá mi, než pogratulovat té nejlepší z nich,“ říká David Kolář, marketingový ředitel společnosti Hornbach, která soutěž Mistr Kutil pořádá již popáté.

Mediálním partnerem soutěže Mistr Kutil je Blesk Hobby a server ceskykutil.cz, partnerem je i DIY dílna Praha. Veškeré informace o soutěži naleznete na www.mistrkutil.cz.