Jak to vypadá, pro tuto chvíli je českým 'nej plemenem' jednoznačně Zlatý retriever. Ve třech kategoriích totiž zvítězili zástupci této ušlechtilé psí rasy. Ve čtvrté kategorii určené pro pejsky z útulků vyhrál kříženec Lipánek z Útulku pro opuštěná zvířata Jimlin.

Štěně roku Belinka

Bela - štěně roku
Autor: Foto od čtenáře - účastníka soutěže nejPes 2010

Malá Bela vyhrála v kategorii Štěně roku v pořádně tvrdé konkurenci. A její páníčci jsou na ní pořádně pyšní. "Máme všichni v rodině šílenou radost," řekla nám panička Belinky paní Krejčíková z Týnce nad Labem.

"Belinku jsme přihlásili těsně potom, co jsme si jí přivezli od chovatele. Teď je jí 11 týdnů a staráme se o ní v rodině všichni tři, já s manželem i naše čtrnáctiletá dcera Dominika," pokračuje paní Krejčíková.

Je jasné, že malou Belinku její páníčci doopravdy milují. "Je to naše zlatíčko, převrátila nám chod celé domácnosti vzhůru nohama. Teď je středem všeho dění ona," vypráví o fence Belince její panička.

Maxipes roku Jessie

Jessie - maxipes
Autor: Foto od čtenáře - účastníka soutěže nejPes 2010

V kategorii Maxipes roku nebylo dlouho jasné, kdo zvítězí. Ke konci ale začala zlatá retrievřice Jessie svého soupeře, Bernského salašnického psa Connyho, předhánět, a ve chvíli, kdy 1. kolo nejPsa 2010 definitivně končilo, už vedla s náskokem několika set hlasů.

"Chodím na internetu často na Blesk.cz, takže když jsem viděla, že začíná soutěž nejPes 2010, hned mi bylo jasné, že musím Jessie přihlásit," prozradila nám panička Jessie, paní Kašparová z Přerova. "Jessie je takový pohodový pes. Má moc ráda děti, ráda se občas proběhne u kola. Je jí ale už sedm a má trochu špatné klouby, takže tomu běhání už nedá tolik co dřív," říká paní Kašparová.

Nejsmutnější psí pohled – Sarah

Sarah - nejsmutnější psí pohled
Autor: Foto od čtenáře - účastníka soutěže nejPes 2010

"O vítězství jsem se dozvěděla v pět hodin ráno, když jsem jela do školy a měla jsem obrovskou radost," vypráví panička Sárinky, Tereza Bílská z Mikulčic. Podle ní je Zlatý retriever to nejlepší psí plemeno.

"Vždycky jsem chtěla Zlatého retrievra, Sárinka je už můj druhý pes téhle rasy. O toho prvního jsem nešťastnou shodou okolností přišla a dost jsem se za začátku bránila si na Sáru zvyknout. Mám jí od Vánoc a první týden jsem jí dokonce ani nechtěla dát jméno. Jenže ona mě nakonec přesvědčila a teď jsem šťastná, že ji mám," říká Tereza. "Zlatí retrievři jsou skvělí psi. Jsou snadno cvičitelní a hlavně jsou to bezvadní společníci," dodává.

Nejpes z útulku I. – Lipánek

Lipánek - nejpes z útulku
Autor: Foto od čtenáře - účastníka soutěže nejPes 2010

Vítěz útulkové kategorie Nejpes z útulků I. Lipánek 'o psí chlup' porazil svou rivalku Týnu z psího útulku v Děčíně. A největší překvapení - Lipánek není Zlatý retriever!

"Až do půlnoci jsme seděli u internetu a sledovali ten boj. Bez znalosti výsledku bych asi neusnul," směje se vedoucí Útulku pro opuštěná zvířata Jimlin v lounech David Kubalík.

"Jsme soukromý útulek a pejsci se k nám dostávají z měst, se kterými máme smlouvu. Psy i sami odchytáváme. A nejen psy, už jsme chytali dokonce i klokana," vypráví pan Kubalík.

Přejeme sympatickému kříženci Lipánkovi, aby získal kromě vítězství v kategorii díky své nově nabyté popularitě i nové milující páníčky!

2. kolo nejPsa 2010 začalo!

Všem vítězům 1. kola nejPsa 2010 gratulujeme a těšíme se na viděnou při červnovém superfinále. Boj o vítězství nyní pokračuje 2. kolem soutěže, kde pejsci soupěří o hlasy čtenářů v kategoriích Elegán roku, Akční hrdina, Já a můj pes a Nejpes z útulků II.

Kteří psí šampioni z 2. kola postoupí do superfinále, záleží na vás a vašich hlasech. V každém případě se už nyní můžeme těšit na pořádně tvrdý boj.

Soutěž nejPes 2010
Autor: Blesk.cz