"Vstáváme k nim každé tři hodiny, protože Buff y zvládne nakrmit najednou jen tak deset z nich. Zbytek dokrmujeme z lahve,“ vyprávěla majitelka psa Olga Hájková.

Jenže několikalitrová krabice psího mléka stojí 600 korun a hladovým štěňátkům vydrží sotva pět dní! I přesto Olga Hájková dělá pro svou psí smečku, co může. „Porod byl opravdu horor. Buffy rodila osmačtyřicet hodin. Po prvních devíti štěňatech jsme ji odvezli k veterináři, kde jí na rentgenu našli dalších pět,“ vzpomíná panička a dodává: „Poté jsme se tam vrátili ještě jednou a k našemu obrovskému překvapení v sobě Buff y měla ještě další čtyři!“ Taková nadílka chlupatých kuliček je opravdová rarita. „Běžně mají vlkodavové tak čtyři až šest štěňat. O tolika jsem však ještě neslyšela,“ okomentovala chovatelského klubu vlkodavů Ester Trčalová.

Štěňátka se narodila 21. března, takže teď jim je rovných 20 dní. Devět kluků a sedm holčiček však zatím jména nemá. „Říkáme jim mimísci. Jména jim dají jejich budoucí majitelé, jaká budou sami chtít,“ podotkla majitelka. Zatím mají zamluveno šest štěňat. „Jejich cena je na dohodě. Nechceme z nich vytěžit, jen pokrýt nutné náklady,“ dodala.

Fotogalerie
1 fotografie

858656:gallery:true:true