Nejde jen o módu

Jako první se vám jistě vybaví křiklavé oblečky drobných čivav světově známých celebrit, kdy pes nepřipomíná ani tolik mazlíčka jako módní doplněk. Zapomeňte na tento obraz a myslete více prakticky. Módní výstřelky jsou spíše zhýralostí, avšak pro malá plemena, hladkosrsté psy a zejména pro naháče jsou oblečky téměř nutností. Kvalitní obleček může vašeho pejska ochránit před mrazem a prochladnutím. Pamatujte na to, že váš pražský krysařík, který tráví většinu dne ve vyhřátém bytě, může při venčení v zimních měsících zažít teplotní šok. Proč ho tedy neochránit teplou vrstvou oblečení. I my se v mrazu rádi zachumláme to teplého kabátku, aby nám procházka byla příjemnější. Proč nezpříjemnit zimní venčení i našim čtyřnohým kamarádům vestičkou nebo svetříkem? Zimní radovánky si tak užijí dvojnásob. Na oteplené oblečení bychom rozhodně neměli zapomínat ani u starších pejsků, nemocných psů či u mazlíčků s omezenou hybností. Přeci jen se nezahřejí tolik svým pohybem, zvolte proto o to teplejší variantu oblečení. 

softshallová bunda
Autor: PROFIZOO s.r.o.

Jaké materiály vybírat?

Samozřejmě vybírejte takové materiály, které psovi nevadí a nedráždí ho, ale naopak mu dovolí volný pohyb, jsou mu pohodlné a nenáročné na údržbu. Kromě materiálu dbejte i na zdravotní hledisko oblečku, látka by měla být prodyšná, ale zároveň tepelně izolovat.

Vhodné materiály:

  • Fleece
  • Imitace kůže
  • Džínová látka v kombinaci s umělou kožešinou
  • Manšestr
  • Softshell
  • Duté vlákno – používá se i jako náplň do vest, dobře izoluje teplo a odpuzuje vlhkost a navíc nevytváří elektrostatické výboje

prošívaná bunda s kapucí
Autor: PROFIZOO s.r.o.

Co frčí?

Vedle běžného oblečení pro psy jako jsou různé sportovní či pracovní vesty a overaly, je možné najít i vycházkové svetříky či džínové overaly. Stejně jako oblečení pro lidi, tak i oblečky pro naše mazlíčky podléhají nerůznějším módním trendům. Pro chovatele většinou ale hraje hlavní roli funkčnost materiálu a k jakému úkolu slouží (ochrana před prochladnutím, nemocné klouby atd.). Funkční oblečení může chovateli a pejskovi vydržet dokonce několik let.

šusťáková kombinéza
Autor: PROFIZOO s.r.o.

Jaké kombinézky, prošívané bundičky a svetříky jsou letos in, se můžete podívat zde.