Fenka labradorského retrívra se zapojila se do našeho testu, ve kterém jsme s kolegy z projektu Aktivní zvíře zkoumali účinnost kloubní výživy pro psy.

Při chůzi dost kulhala…

Simba žije u hodné rodiny v Ústí nad Orlicí. Když jsme jí poznali, bylo jí 12 let. Dvanáct roků, to už je poměrně vyšší psí věk. Odpovídala tomu také její kondice. Při chůzi Simba viditelně kulhala. Kvůli nedostatku pohybu se u ní také projevovala obezita. Její tělo bylo celkově ztuhlé.

Autor: aktivnizvire.cz

…pak se začala víc hýbat a byla spokojenější

V rámci naší studie dostávala Simba denně kloubní výživu Geloren Dog. Chutnal jí, byl pro ni odměnou, a tak se na svou tabletku vždy těšila. My jsme zase byli zvědaví, jestli se něco změní. První novinky jsme zpozorovali po 6 týdnech. Simba začala být sama od sebe aktivnější, veselejší, hravější. Zatímco dříve nejraději ležela, běhání ji po pár týdnech nevadilo.

Autor: aktivnizvire.cz

Jaké jsou výsledky?

Díky přirozenému pohybu Simba snížila váhu. Za dva měsíce nenáročnou cestou zhubla z 29 kilo na 26 kilogramů, což jí jednoznačně prospělo. Má také lesklejší srst.

Podívejte se na video, jak se retrívřici dařilo před a po.

Geloren Dog jednoznačně pomohl. Simba ho užívá pravidelně i rok po naší studii. A pokud není přetěžovaná, kloubní problémy se podle majitelů dál tolik neprojevují. Spokojená je Simba, spokojení jsou i majitelé.

Fenka labradorského retrívra není jediným pejskem, který se zúčastnil naší studie účinnosti kloubní výživy Geloren Dog. Celkem jsme sledovali 19 psů a u 15 z nich se zlepšila pohyblivost. Pohyb některých psů se zlepšil již po prvním týdnu. Proto můžeme kloubní výživu Geloren Dog doporučit i dalším pejskařům.