Mnoho psů však trpí stresem a nervozitou nejen při silvestrovských oslavách, ale během celého roku a musíme si přiznat, že na něm z části máme i my svůj určitý podíl. Jedním z mnoha faktorů je to, že ochočením a zajetím psa a jiných domácích mazlíčků je ovlivňujeme svým životním stylem. Například cestování, naše odchody do zaměstnání, za zábavou apod. mají na jejich psychiku velký vliv a narušují vyrovnanost zejména u zvířat, která se na nás velmi upnula. Někteří psi odmítají být sami doma a nechápou, proč je nemůžeme vzít s sebou, když odcházíme. Svůj protest dávají najevo mnoha různými způsoby jako je např. vytí a štěkání, kousání věcí po bytě, močení či kálení všude možně apod. Někteří se naopak uzavírají do sebe, jsou apatičtí, nežerou a odmítají jakoukoliv komunikaci. Některá labilnější zvířata se uchylují k sebepoškozování, kdy si okusují tlapy apod. Tomuto nežádoucímu chování je potřeba zamezit, protože to leckdy vede až k poškození zdraví. Mezi další stresující faktory patří cestování, kdy jsou naši miláčci sice rádi, že budou s námi, ale nechápou, proč musí být zavřeni v podivné věci, která se pohybuje.

Autor: Alavis

Rychlou pomocí pro psy, kteří trpí během silvestrovských oslav je  ALAVIS Shelby pro klid, přípravek vyrobený z mléčného kolostra, který má velmi pozitivní vliv na zklidnění psů a který u psů vyvolává pocit jistoty a bezpečí. Jedná se o čistě přírodní bezpečný produkt, který nemá žádné vedlejší účinky, jako je letargie, apatie, ospalosti apod.

ALAVIS Shelby pro klid je novinka od prestižní značky ALAVIS, která působí v České republice již od roku 2003 a v průběhu let se jí podařilo stát se synonymem pro veterinární přípravky nejvyšší kvality. Kanadská značka ALAVIS je právem pyšná na to, že může na trh uvést svou řadu Shelby, která je inspirovaná níže uvedeným příběhem hrdinného psa.

Autor: Alavis

Iowa, USA - Píše se prosinec roku 1999 a rodina Walderbachova se v teple domova poklidně kochá vánoční atmosférou. Janet Walderbachová dopeče vánoční cukroví a vzápětí uspává dvě malé děti svých sousedů, kteří jsou jejich hosty, aby byla za pár hodin probuzena jejich dětským pláčem. Děti naříkají na bolest hlavy a pocit nevolnosti a i Walderbachovi si uvědomují, že se necítí ve své kůži. Janet však opět uspává děti a náhle si uvědomuje, že sama usnula, když ji vyruší štěkot jejich sedmileté fenky německého ovčáka. Ze strachu, že fenka opět naruší dětský spánek a z domněnky, že pouze potřebuje na procházku, ji manžel John vykáže na zahradu. Místo toho, aby se však fenka proběhla, zdá se mnohem více rozrušena a štěkot vůbec neustává. Naopak jej začne doprovázet i frustrované škrábání na dveře a až v momentě, kdy je rodina donucena vyjít z domu ven, se fenka Shelby uklidňuje. Všichni okamžitě pociťují zvláštní úlevu a pro jistotu zamíří do nemocnice, kde je všem zjištěna vážná otrava oxidem uhelnatým. Koncentrace uniklého oxidu v domě byla 280 ppm, což je dávka, která je při delším vystavení, smrtelná. Všem je jasné, že za své bezpečí vděčí instinktům svého nejlepšího psího přítele. Fenka jménem Shelby je právem prohlášena za hrdinu a v roce 2000 získává cenu Skippy.

Autor: Alavis

ALAVIS™ Shelby pro klid je určen pro psy a je velmi šetrný a bezpečný i při dlouhodobém či častém používání. Zakoupit jej můžete v prodejnách chovatelských potřeb a na www.alavis.cz.