Po sklizni je třeba nejprve uvolněné záhony urovnat a pouze mělce zpracovat motyčkou nebo hráběmi. Hned na to pak vysejte další kultury, abyste co nejvíce šetřili s půdní vláhou.

Od hrachu až po brokolici….

Na uvolněné místo můžeme vysít a zasadit zeleninu určenou pro pozdní letní a podzimní sklizeň. Znovu tak můžete vysít hrách (ale na jiné místo) a mrkev, kopr nebo keříčkové fazole.

Pro podzimní zářijovou sklizeň vysejte letní hlávkový salát. Vysadit můžete také pórek a podzimní košťáloviny.Na zahrádce nezapomeneme nechat místo pro záhonek květáku podobné brokolice, která ale není tak pěstitelsky náročná, jako květák.

Zahradníkův diář: Postarejte se o trvalky, vyštipujte rajčata!

Zahradníkův diář: Postarejte se o trvalky, vyštipujte rajčata!

Zahradní sezóna je v plném proudu, zelenina i ovoce rostou přímo před očima. Možná nevíte, co dřív, ale máme pro vás dva tipy, na co byste v těchto…celý článek

Z babiččiny zahrádky: Dobromysl pro chuť i pro zdraví

Z babiččiny zahrádky: Dobromysl pro chuť i pro zdraví

Ve středomoří ji znají jako oregano. Název, pocházející z řečtiny,  znamená „potěšení z hor“. Už ve starověku byla považována za mocnou bylinu, která…celý článek

Na co ještě nezapomenout?

Vždy za 14 dní se má pěstovaná zelenina (celer, okurky, papriky, rajčata) přihnojovat. U hnojivého roztoku volte raději nižší koncentraci, aby nedošlo k popálení rostlin. Po větších deštích je dobré záhony nakypřit, aby se nevytvořil škraloup. Zeleninu často okopávejte a včas ji odplevelujte, aby plevel nedorostl do fáze kvetení. Okurky je třeba zalévat přímo k rostlinám, aby voda nepřišla na list!

Zdroj: Český zahrádkářský svaz – www.zahradkari.cz