„Všechno se to takhle seběhlo díky volnému víkendu známého tesaře Jiřího Kolovrátníka,“ vysvětluje čtenář. „Navíc jsem velmi nedočkavý člověk a chci mít všechno pokud možno hned,“ dodává.

Blesková příprava i stavba

Stačilo připravit projekt, splňující podmínky pro stavbu v záplavové zóně. Chvíli trvalo papírování kolem stavebního povolení, ale pak už šlo všechno ráz na ráz.


Že vaše chata či chata už na rozdíl od té Jana Kotrbatého už nějaký ten pátek stojí? Pak neváhejte a přihlaste ji také do soutěže o více než 140 000 Kč! Pokud to uděláte už v 1. kole, máte hned dvojnásobnou šanci zvítězit. A přihlásit můžete i svoji zahradu do samostatné kategorie! PŘIHLASTE SE ZDE:
915812:gallery:true:true


„Tesař udělal rozpočet a řekl, že za týden stavíme. Na přípravy tedy nebylo moc času. Ale vzhledem k zázemí v rodině šlo všechno hladce, přímo bleskově.  Strýc, vlastnící autodopravu a firmu na zemní práce zajistil dopravu materiálu a jeřáb,“ popisuje situaci Jan Kotrbatý.

Pak už bylo vše v režii šikovného tesaře. „Začal vyřezávat veškeré spoje a krátit trámy až na místě motorovou pilou. Pohled na jeho práci lahodil nejen mým očím,“ pochvaluje si čtenář.

TAKTO PROBÍHALA VÝSTAVBA HODINU PO HODINĚ:

Zahradu ve Stráži pod Ralskem začali zušlechťovat před dvěma roky. „Byla to absolutně neobdělaná půda, zarostlá plevely a náletovými dřevinami,“ vzpomíná Jan Kotrbatý. Celý rok tu dřeli, založili trávník, udělali malou skalku, jenže pak se rozvodnila řeka Ploučnice a ze zahrady měli 60 cm hluboké jezero…

Chvíle odpočinku. Na chatě i na zahradě ale ještě čeká Jana Kotrbatého spousta práce!
Autor: Chaty a chalupy 2011
Ale spolu s přítelkyní to nevzdali a začali znovu. Teď čekají rodinu a tomu přizpůsobili jak projekt chaty, tak plány na zahradě: „Strom už jsem zasadil, ,dům´ postavil a syn je už taky na cestě,“ směje se. Nyní už prý zbývá doladit jenom detaily. Vybavit chatu, postavit plot a ohniště na táborák, připravit bazén, udělat dětský parčík…

„Všechno to chci mít hotové do července, kdy se má syn narodit. A děkuji všem, kdo mi s mými plány pomáhají. Ať už rodině, nebo excelentnímu tesaři Jiřímu Kolovrátníkovi, stejně jako kamarádovi Žížovi,“ neopomene se zmínit na závěr.

Fotogalerie
6 fotografií